Carrefour België gaat een strategisch en exclusief partnerschap aan met de toonaangevende internationale speler op het gebied van e-commerce in de voedingsindustrie, Food-X Technologies Inc.

Ecommerce3.jpg

Evere, 16 september 2020 - Carrefour België, al lang een leider in de supermarktbranche, zet nu de volgende stap in de ontwikkeling van haar e-commerce door de krachten te bundelen met Food-X Technologies Inc, een toonaangevende, schaalbare, state-of-the-art software oplossing voor online supermarkten. Dit strategische en exclusieve partnerschap heeft tot doel de retailer te helpen bij het verbeteren van niet alleen de productiviteit en winstgevendheid van zijn besturingssysteem, maar ook de klantervaring, die steeds essentiëler wordt gezien de steeds groeiende vraag naar online voedingsbestellingen.

Carrefour België heeft zich sinds 2009 onderscheiden als pionier op het gebied van e-commerce in de voedingssector met de lancering van het online winkelplatform Carrefour Drive. Daarnaast kan het bedrijf verschillende innovaties op zijn conto schrijven, waaronder de 'Simply You Box', een maaltijdbox die gezonde en lekkere recepten combineert met online bestellen in een paar klikken, en 'ShipTo', de alom geprezen fiets bezorgingsdienst die beschikbaar is in Brussel, Antwerpen en Gent.

Deze diensten lijken een sterke weerklank te hebben gevonden bij de consument, aangezien steeds meer van hen gebruik maken van Carrefour e-commerce. Om op deze exponentiële groei te kunnen inspelen, moet Carrefour nu de capaciteit van zijn systeem verhogen. Daarom heeft het merk besloten een strategisch partnerschap aan te gaan met Food-X Technologies Inc., een marktleider in online retail oplossingen.

"Hoewel de coronavirus crisis de beweging zeker heeft versneld, hebben we in de loop van enkele jaren een groeiende vraag van de consument naar online winkelen gezien. Een geweldige klantervaring en geavanceerde operationele efficiëntie zijn nog essentiëler geworden. Deze samenwerking met een bedrijf met zoveel ervaring als Food-X Technologies Inc. zal Carrefour in staat stellen om haar leiderspositie in de digitale transitie in België duurzaam te bevestigen", zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.

In het kader van deze exclusieve overeenkomst zal Carrefour België gebruik maken van de oplossingen van Food-X om winkels een gecentraliseerde voorbereiding van online winkelbestellingen vanuit een nieuw distributiecentrum aan te bieden. Dit magazijn zal winkels beleveren die click & collect aanbieden, en zal ook zorgen voor levering aan huis, waardoor het hele grondgebied van België bediend kan worden. Dit zal het dus mogelijk maken om de online shopping service uit te breiden naar potentiële nieuwe klanten.

Naast deze operationele verbeteringen zal deze samenwerking ook de klant ten goede komen omdat de online ervaring wordt verbeterd en nieuwe functies worden aangeboden.

Voor onze klanten betekent deze ontwikkeling concreet:

- een groter assortiment;

- een toename van het aantal complete bestellingen en in het geval van ontbrekende artikelen, meer relevante product substituties;

- betere kwaliteit van verse producten;

- een grotere capaciteit voor het klaarmaken van bestellingen;

- eenvoudige bestelling met nieuwe functionaliteiten;

- duurzame leveringen met behulp van herbruikbare bakken;

"Als bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in online boodschappen doen, zijn we verheugd om samen te werken met Carrefour België en hen in staat te stellen de volgende stap te zetten op het gebied van online klantervaring en operationele uitmuntendheid", kondigt Peter van Stolk, CEO van Food-X Technologies, aan.

Deze nieuwe online winkel oplossing zal naar verwachting medio 2021 volledig zijn geïmplementeerd en geïntegreerd in de klanteninterface van Carrefour België. In de tussentijd wordt uiteraard alles in het werk gesteld om de klanten via het huidige model te blijven bedienen.

 

Over Food-X Technologies

Food-X is de enige end-to-end oplossing voor het beheer van e-commerce-operaties in de voedingssector die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel kleine als grote retailers en die een rendabele werking per eenheid biedt. Deze bekroonde oplossing is gebaseerd op 20 jaar ervaring in de voedingsindustrie en heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en winstgevendheid. Tot de technologiepartners behoren Microsoft en het Canadese bedrijf Digital Technology SuperCluster. Food-X Technologies maakt deel uit van het geïntegreerde voedseldistributie-ecosysteem Sustainable Produce Urban Delivery Inc. (www.spud.ca), dat in Canada onder meer bestaat uit online distributie, buurtwinkels, voedselbereiding service, groothandel en eind distributie (last mile). Ga voor meer informatie naar www.foodxtechnologies.com. 

 

Food X Technologies Mediarelaties: [email protected] 

 

 

Carrefour-ecommerce1.jpg

JPG - 915 Kb

Carrefour-ecommerce2.jpg

JPG - 809 Kb

Carrefour-ecommerce4.jpg

JPG - 1.1 Mb

Carrefour-ecommerce5.jpg

JPG - 1023 Kb

Carrefour-ecommerce6.jpg

JPG - 793 Kb

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.