Carrefour doneert duikmaskers aan het CHIREC-ziekenhuis in Eigenbrakel

7 april 2020- Carrefour heeft duikmaskers gedoneerd aan het CHIREC-ziekenhuis in Eigenbrakel. Deze maskers kunnen ziekenhuizen helpen bij de behandeling van zieke coronapatiënten. Ze worden ingezet als onderdeel van de zo hoognodige beademingsapparatuur.

“Deze maskers kunnen voor ons zeer nuttig zijn gezien hun dubbele gebruik: hetzij voor de behandeling van patiënten met ademnood, of als persoonlijke beschermingsmiddelen voor de meest blootgestelde zorgverleners”, aldus Hervé Lignian, Medisch Directeur van de CHIREC-site Eigenbrakel.

Door het aansluiten van een medische filter op een plastic adapter gemaakt met een 3D-printer worden de duikmaskers getransformeerd. Het duikmasker is een eenvoudige en efficiënte manier om het tekort aan mondmaskers op te vangen. Een ander voordeel is dat het masker het hele gezicht bedekt en makkelijk te reinigen is.

Als de actie positief verloopt, zal Carrefour België meer maskers doneren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.