Carrefour doneert duikmaskers aan het CHIREC-ziekenhuis in Eigenbrakel

7 april 2020- Carrefour heeft duikmaskers gedoneerd aan het CHIREC-ziekenhuis in Eigenbrakel. Deze maskers kunnen ziekenhuizen helpen bij de behandeling van zieke coronapatiënten. Ze worden ingezet als onderdeel van de zo hoognodige beademingsapparatuur.

 
 
“Deze maskers kunnen voor ons zeer nuttig zijn gezien hun dubbele gebruik: hetzij voor de behandeling van patiënten met ademnood, of als persoonlijke beschermingsmiddelen voor de meest blootgestelde zorgverleners”, aldus Hervé Lignian, Medisch Directeur van de CHIREC-site Eigenbrakel.

Door het aansluiten van een medische filter op een plastic adapter gemaakt met een 3D-printer worden de duikmaskers getransformeerd. Het duikmasker is een eenvoudige en efficiënte manier om het tekort aan mondmaskers op te vangen. Een ander voordeel is dat het masker het hele gezicht bedekt en makkelijk te reinigen is.

Als de actie positief verloopt, zal Carrefour België meer maskers doneren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.