Carrefour organiseert een Solidariteitsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko

  • Vanaf dinsdag 12 september 2023 organiseert Carrefour België een Solidaire Afrondingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko: klanten kunnen zonder enige verplichting het totaalbedrag van hun aankopen afronden naar de volgende euro. 
  • Al het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis, dat de hulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko centraliseert.
  • Er kan ook rechtstreeks gedoneerd worden via de website van het Rode Kruis.

Zaventem, 11 september 2023 - Carrefour lanceert een Solidaire Afrondingsactie om de slachtoffers te steunen van de aardbeving die in de nacht van 8 op 9 september in de zuidwestelijke toeristische stad Marrakech meer dan 2.100 doden en evenveel gewonden veroorzaakte. Het geld gaat rechtstreeks naar het Belgische Rode Kruis, dat de Marokkaanse Rode Halvemaan, hun partner ter plaatse, steunt.

Vanaf dinsdag 12 september en tot en met 21 september kunnen klanten in de winkels van Carrefour België hun aankopen afronden op de dichtstbijzijnde euro of een extra donatie doen. Alle kleine bedragen samen kunnen een groot verschil maken en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Ter plaatse verlenen de teams van de Marokkaanse Rode Halvemaan en het Rode Kruis eerste noodhulp, waaronder opsporings- en reddingsacties, het vervoer van gewonden per ziekenwagen naar de ziekenhuizen en het verlenen van psychosociale hulp.

Carrefour heeft een "Solidaire Afronding" gestart, die op ad-hoc basis wordt geactiveerd, in het bijzonder als reactie op noodsituaties zoals de aardbeving in Marokko, maar ook ter ondersteuning van langdurig partnerschappen zoals Pink Ribbon en SOS Kinderdorpen.

Om het werk van het Rode Kruis om de slachtoffers van de aardbeving te helpen te steunen, is het ook mogelijk om rechtstreeks een donatie te doen via de website van het Belgische Rode Kruis.

 


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.