Skip to Content
Carrefour steunt Feed The Nurses: chefs koken voor de zorgsector

Carrefour steunt Feed The Nurses: chefs koken voor de zorgsector

Maandag 30 maart 2020- Het verplegend personeel in onze ziekenhuizen gaat de komende weken onder ongelooflijke druk komen te staan. Zij staan op dit moment in de eerste vuurlinie en draaien dubbele shifts om zieke mensen te verzorgen. ‘Feed The Nurses’ legt de link tussen deze spreekwoordelijke helden van de dag en de horeca, die de komende weken verplicht stil ligt. De chefs van verschillende restaurants voorzien zo het zorgpersoneel van hartverwarmend krachtvoer.

Story image

Met het initiatief ‘Feed The Nurses’ engageren heel wat chefs zich om tijdens deze periode te koken voor de helden van vandaag: de mensen in de zorgsector. Initiatiefnemer is Nils Proost, van het Lierse restaurant Petit Cuistot. Maar intussen zetten chefs uit heel België hun schouders mee onder het project. Voor West-Vlaanderen zijn dat Koen Lagrou van Food Bazar en Bruno Timperman van Bistro Bruut Brugge.

Carrefour helpt mee

En ook Carrefour zet haar schouders mee onder het project: de supermarktketen zal, samen met lokale toeleveranciers, gratis steun en producten aanleveren aan de chefs. Onder andere de Carrefour Markets in Scheepsdale, Sint-Andries, Brugge Sint Kruis en Knokke en Carrefour Hypermarkt B-park zullen producten als pasta en melk aanleveren.

De klanten kunnen hun steentje bijdragen en vrijblijvend een of meerdere producten kopen en doneren aan dit goede doel. De producten die in aanmerking komen zijn voorzien van een sticker. Na de aankoop kan de klant het product in een speciaal hiervoor beschikbare box deponeren.

Meer info:
www.feedthenurses.be
Instagram: @feedthenurses.be
Facebook: @feedthenurses

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.