Carrefour steunt Feed The Nurses: chefs koken voor de zorgsector
30 maart 2020
30 maart 2020- Het verplegend personeel in onze ziekenhuizen gaat de komende weken onder ongelooflijke druk komen te staan. Zij staan op dit moment in de eerste vuurlinie en draaien dubbele shifts om zieke mensen te verzorgen. ‘Feed The Nurses’ legt de link tussen deze spreekwoordelijke helden van de dag en de horeca, die de komende weken verplicht stil ligt. De chefs van verschillende restaurants voorzien zo het zorgpersoneel van hartverwarmend krachtvoer.
Met het initiatief ‘Feed The Nurses’ engageren heel wat chefs zich om tijdens deze periode te koken voor de helden van vandaag: de mensen in de zorgsector. Initiatiefnemer is Nils Proost, van het Lierse restaurant Petit Cuistot. Maar intussen zetten chefs uit heel België hun schouders mee onder het project. Voor West-Vlaanderen zijn dat Koen Lagrou van Food Bazar en Bruno Timperman van Bistro Bruut Brugge.
Carrefour helpt mee
En ook Carrefour zet haar schouders mee onder het project: de supermarktketen zal, samen met lokale toeleveranciers, gratis steun en producten aanleveren aan de chefs. Onder andere de Carrefour Markets in Scheepsdale, Sint-Andries, Brugge Sint Kruis en Knokke en Carrefour Hypermarkt B-park zullen producten als pasta en melk aanleveren.
De klanten kunnen hun steentje bijdragen en vrijblijvend een of meerdere producten kopen en doneren aan dit goede doel. De producten die in aanmerking komen zijn voorzien van een sticker. Na de aankoop kan de klant het product in een speciaal hiervoor beschikbare box deponeren.
Meer info:
www.feedthenurses.be
Instagram: @feedthenurses.be
Facebook: @feedthenurses