Skip to Content
Carrefour verzamelde €471.345,4 dankzij de Solidaire Afronding ten voordele van de slachtoffers van overstromingen

Carrefour verzamelde €471.345,4 dankzij de Solidaire Afronding ten voordele van de slachtoffers van overstromingen

  • Van 17 juli tot en met 31 juli organiseerde Carrefour een solidariteitsactie om de slachtoffers van de overstromingen in België te helpen.

  • Dankzij dit initiatief kon €471.345,4 verzameld worden.

  • Naast de Solidaire Afronding nam Carrefour nog andere initiatieven zoals de oprichting van een noodfonds of het doneren van voedsel via de Schenkingsbeurs.

 

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van de overstromingen in ons land. De geleden schade is enorm. Om deze reden riep Carrefour haar klanten op om vanaf zaterdag 17 juli hun rekening af te ronden ten voordele van de slachtoffers van deze natuurramp. Klanten konden aan de kassa of aan de zelfscan-kassa vrij de keuze maken om hun rekening al dan niet af te ronden ten voordele van de slachtoffers. De actie liep tot en met 31 juli. Het volledige ingezamelde bedrag wordt overgedragen aan het Rode Kruis. Eerder dit jaar haalde Carrefour met een dergelijke actie reeds 447.000 euro op ten voordele van Pink Ribbon.

Daarnaast wou ook Carrefour haar steentje bijdragen om het leed te verzachten. Daarom werden volgende acties ondernomen: 

  • Carrefour stuurde vrachtwagens met 70 paletten noodhulpgoederen (water, melk, voeding, poetsmiddelen en baby-artikelen waaronder luiers) naar de 6 crisiscentra in Chaudfontaine, Verviers, Theux, Tilff, Malmédy en Trooz.

  • Carrefour richtte een noodfonds op voor getroffen medewerkers en een heel aantal medewerkers gingen zelf een handje toesteken in de regio’s met de grootste schade.

  • Carrefour doneerde printers en bureaumateriaal aan de provincie Luik om de eerste hulp te kunnen organiseren.

  • In een aantal Carrefour-winkels kunnen klanten noodproducten doneren om mensen in nood te ondersteunen.

  • Op lokaal niveau worden vele lokale initiatieven georganiseerd door de winkels.

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.