De nieuwe Carrefour Express in Lievegem, een heus vader-zoon verhaal

Carrefour opent vandaag een Express buurtwinkel in het Oost-Vlaamse Lievegem. Frank en Patrice Engelschenschilt zetten hun beste beentje voor om van deze buurtwinkel the place to be te maken voor de klant die snel en eenvoudig boodschappen wil doen in een vernieuwde kruidenierszaak waar men met de glimlach wordt onthaald.

Van terras naar kruidenierswinkel

Papa Frank (62 j) en zoon Patrice (30 j) Engelschenschilt zijn ondernemers in hart en nieren. De familie Engelschenschilt was in Lovendegem jaren bekend voor de aanleg van terrassen en opritten. Vier jaar geleden maakten zij een opmerkelijke carrièreswitch en namen zij de Carrefour Oranje over, rechtover de kerk in Lovendegem. 

Vandaag begint in Lievegem hun volgende avontuur.  De nieuwe Express komt er op de plaats van de voormalige discount De Garf en is dan ook de enige supermarkt in de Bloemekenswijk.  Frank en Patrice hebben hard gewerkt aan de renovatie van de winkel en het zorgvuldig kiezen van het assortiment. Vandaag zijn ze klaar om hun klanten te verwelkomen in de familiale sfeer die ze in het Dorp al hebben gecreëerd. Met de glimlach. En dit mede dank zij een sterk team dat dagelijks het beste van zichzelf geeft.  

Verse producten en gekoelde wijnen

De Carrefour Express van Lievegem focust op shoppinggemak en verse producten. De klant vindt er elke dag ter plaatse gebakken brood, koffiekoeken en verse pistolets,  een mooi assortiment groenten en fruit, vers fruitsap, lekkere koffie, een brede waaier aan Carrefour-producten, een heuse Bio-hoek met bulkproducten evenals heel wat lekkers voor de vegetariërs onder ons.  

Ook de lokale producten worden met fierheid aangeboden. Zo vindt men hier de befaamde Tierenteyn mosterd evenals de artisanale confituren, chocopasta’s en calorie-, suikerarme en vetvrije sauzen van het Gentse familiebedrijf Rabeko. Ook het typisch Oost-Vlaams Tietjesbier maakt deel uit van het lokaal aanbod.

Zeer handig zijn ook de kant-en klare maaltijdvoorzieningen en -oplossingen in het assortiment : van een snelle hap zoals een belegd broodje, maaltijdsalades, kant-en-klare warme maaltijden tot in de winkel gebraden kip aan ‘t spit. 

Specifiek aan deze Express is dat alle witte, rosé wijnen, cava’s en champagnes in frigo’s worden gezet. Een onverwacht bezoekje straks? De fles staat koud in de winkel, klaar om mee te nemen.   

Verder biedt de winkel een traditioneel assortiment aan van bloemen, kadokaarten, postzegels en tickets van De Lijn.   

Too Good To Go

Deze Express draagt ook zijn steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling door samen te werken met Too Good to Go. De dagverse overschotten of nog eetbare producten die niet verkocht worden na sluitingstijd worden hierbij via de TooGoodToGo app aan een verminderde prijs te koop aangeboden. Zo kan de klant voor een prijsje genieten van nog perfect eetbare producten die anders meedogenloos worden weggegooid.

Winkelcomfort - ook op zon- en feestdagen    

Deze Express heeft een winkeloppervlakte van 320 m2 en  beschikt over een ruime parking. 

In deze stadswinkel werd alles vernieuwd, van de vloer tot de winkelrekken, de koel- en diepsvriesinstallaties, en het magazijn terwijl er veel aandacht besteed werd aan duurzaamheid. Zo wordt er onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2.

De winkel is ook op zon- en feestdagen open van 7u30 tot 18u30 zodat u ook die dagen in alle rust boodschappen kunt doen.

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel.

Adres:
Oostveld Kouter 165,
9920 Lievegem

Openingsuren:
Open alle dagen uitgezonderd op maandag.
Dinsdag-vrijdag : van 7u tot 19u.
Zaterdag : van 7u30 tot 18u30.
Zon- en feestdagen :  van 7u30 tot 18u30.
   

Franchisepartners:
Frank en Patrice Engelschenschilt

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.