De nieuwe Carrefour Express in Lievegem, een heus vader-zoon verhaal

Carrefour opent vandaag een Express buurtwinkel in het Oost-Vlaamse Lievegem. Frank en Patrice Engelschenschilt zetten hun beste beentje voor om van deze buurtwinkel the place to be te maken voor de klant die snel en eenvoudig boodschappen wil doen in een vernieuwde kruidenierszaak waar men met de glimlach wordt onthaald.

Van terras naar kruidenierswinkel

Papa Frank (62 j) en zoon Patrice (30 j) Engelschenschilt zijn ondernemers in hart en nieren. De familie Engelschenschilt was in Lovendegem jaren bekend voor de aanleg van terrassen en opritten. Vier jaar geleden maakten zij een opmerkelijke carrièreswitch en namen zij de Carrefour Oranje over, rechtover de kerk in Lovendegem. 

Vandaag begint in Lievegem hun volgende avontuur.  De nieuwe Express komt er op de plaats van de voormalige discount De Garf en is dan ook de enige supermarkt in de Bloemekenswijk.  Frank en Patrice hebben hard gewerkt aan de renovatie van de winkel en het zorgvuldig kiezen van het assortiment. Vandaag zijn ze klaar om hun klanten te verwelkomen in de familiale sfeer die ze in het Dorp al hebben gecreëerd. Met de glimlach. En dit mede dank zij een sterk team dat dagelijks het beste van zichzelf geeft.  

Verse producten en gekoelde wijnen

De Carrefour Express van Lievegem focust op shoppinggemak en verse producten. De klant vindt er elke dag ter plaatse gebakken brood, koffiekoeken en verse pistolets,  een mooi assortiment groenten en fruit, vers fruitsap, lekkere koffie, een brede waaier aan Carrefour-producten, een heuse Bio-hoek met bulkproducten evenals heel wat lekkers voor de vegetariërs onder ons.  

Ook de lokale producten worden met fierheid aangeboden. Zo vindt men hier de befaamde Tierenteyn mosterd evenals de artisanale confituren, chocopasta’s en calorie-, suikerarme en vetvrije sauzen van het Gentse familiebedrijf Rabeko. Ook het typisch Oost-Vlaams Tietjesbier maakt deel uit van het lokaal aanbod.

Zeer handig zijn ook de kant-en klare maaltijdvoorzieningen en -oplossingen in het assortiment : van een snelle hap zoals een belegd broodje, maaltijdsalades, kant-en-klare warme maaltijden tot in de winkel gebraden kip aan ‘t spit. 

Specifiek aan deze Express is dat alle witte, rosé wijnen, cava’s en champagnes in frigo’s worden gezet. Een onverwacht bezoekje straks? De fles staat koud in de winkel, klaar om mee te nemen.   

Verder biedt de winkel een traditioneel assortiment aan van bloemen, kadokaarten, postzegels en tickets van De Lijn.   

Too Good To Go

Deze Express draagt ook zijn steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling door samen te werken met Too Good to Go. De dagverse overschotten of nog eetbare producten die niet verkocht worden na sluitingstijd worden hierbij via de TooGoodToGo app aan een verminderde prijs te koop aangeboden. Zo kan de klant voor een prijsje genieten van nog perfect eetbare producten die anders meedogenloos worden weggegooid.

Winkelcomfort - ook op zon- en feestdagen    

Deze Express heeft een winkeloppervlakte van 320 m2 en  beschikt over een ruime parking. 

In deze stadswinkel werd alles vernieuwd, van de vloer tot de winkelrekken, de koel- en diepsvriesinstallaties, en het magazijn terwijl er veel aandacht besteed werd aan duurzaamheid. Zo wordt er onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2.

De winkel is ook op zon- en feestdagen open van 7u30 tot 18u30 zodat u ook die dagen in alle rust boodschappen kunt doen.

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel.

Adres:
Oostveld Kouter 165,
9920 Lievegem

Openingsuren:
Open alle dagen uitgezonderd op maandag.
Dinsdag-vrijdag : van 7u tot 19u.
Zaterdag : van 7u30 tot 18u30.
Zon- en feestdagen :  van 7u30 tot 18u30.
   

Franchisepartners:
Frank en Patrice Engelschenschilt

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.