Natacha, Nono en Loulou, de bezorgrobots van Carrefour, zijn deze zomer in Knokke!

Een innovatieve last mile delivery oplossing, uniek in België

Brussel - Knokke, 28 juli 2023. Na het succes van haar pilootproject met bezorgrobots in Zaventem, wil Carrefour deze innovatie uitbreiden naar andere steden, te beginnen met Knokke deze zomer.

Natacha, Nono en Loulou komen van 20 juli tot 20 augustus naar de kust in een pop-up store gewijd aan de autonome levering. Er wordt een zone van 400 meter rond de pop-up getekend en opgeslagen in het geheugen van de bezorgrobots. Het duurt een week om deze instelling op te zetten.

"We kozen voor Knokke omdat de badplaats een vergelijkbare oppervlakte heeft als de Corporate Village-zone in Zaventem, waar onze robots al werken. Dit maakt hun programmering efficiënter", legt Arnaud Lesne, Innovation Director bij Carrefour België, uit. "Vakantiegangers willen hun leven vergemakkelijken, zonder zich zorgen te hoeven maken over de boodschappen, en dat is wat wij hen bieden."

Het doel van Carrefour België is om haar robots naar steden te brengen waar de bestelplatforms onvoldoende bediend worden door bezorgers, en om zich te richten op de 'last mile'. Deze technologie vormt dan de ideale aanvulling

Het e-commerce ecosysteem van Carrefour bestaat uit 4 complementaire bezorgdiensten:

  1. Carrefour Drive :  een Click & Collect-systeem voor afhaling in de winkel;

  2. Carrefour Delivery : de traditionele thuislevering (levering van A tot B);

  3. Carrefour Fast Delivery : de levering op dezelfde dag in minder dan 2 uur;

  4. Quick-commerce via de partners van Carrefour: Deliveroo, Just Eat Takeaway en Uber Eats.

Net zoals de verschillende formaten (Express, Market, Hyper) overeenkomen met de verschillende behoeften van onze klanten, biedt Carrefour een e-commerce ecosysteem dat ook overeenkomt met de verschillende eisen die er zijn.

Wil je bezocht/bezorgd worden door Natacha, Nono of Loulou? Niets is eenvoudiger! 

Ga naar de Deliveroo-applicatie, selecteer "Carrefour Experience" en kies uit meer dan 500 producten. Zodra je bestelling gevalideerd is, duurt het 5 minuten voor een van de robots geladen wordt en aan zijn rit begint. Ze rijden ongeveer 6 km/u en hebben een autonomie van 4 uur. Ze kunnen tot 25 kg aan aankopen vervoeren.

Natacha, Nono en Loulou zijn deze zomer te vinden in hun pop-up winkel of op de fietspaden van de badplaats, van maandag tot zondag van 8 tot 14 uur. Neem een selfie op Place Rose (voor het bureau van toerisme) en bestel je ontbijt bij Natacha, Nono en Loulou.

Siryn Stambouli

Siryn Stambouli

Spokesperson, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.