Smartscan: producten scannen met de smartphone via de Carrefour-app

30 april 2020- Dankzij Smartscan, de nieuwe functie van de Carrefour-app, kunnen klanten nu met hun smartphone in plaats van met de handmatige scanner producten in de winkel scannen en direct naar de kassa gaan om te betalen. Eenmaal aan de kassa klikt de klant op ’betalen’ in de Smartscan-interface op de telefoon en ontvangt hij of zij vervolgens een streepjescode. Deze code kan rechtstreeks worden gescand door de klant bij een self-checkout kassa of door een medewerker aan een klassieke kassa. Alle artikelen worden automatisch opgenomen in het afrekenscherm en de klant kan doorgaan met betalen.

Door de Covid-19-crisis heeft Carrefour België haar prioriteiten herzien om oplossingen te bieden voor de veiligheid van haar klanten en om hun aankopen efficiënter te maken. Het enseigne kondigt vandaag de implementatie van de Smartscan-functie aan. Vanaf deze week kan deze worden gebruikt in alle Carrefour Hypermarkten en de week daarna in geïntegreerde Carrefour Markets met het handmatige scannersysteem. De barcodelezer wordt nu ondersteund door Google Lens-technologie, waardoor deze doeltreffender en krachtiger wordt.

In het licht van de huidige coronacrisis is het van essentieel belang dat klanten en medewerkers de nodige sociale afstand houden en fysiek contact vermijden. De Smartscan is een oplossing om te voldoen aan de door de overheid opgelegde veiligheidsmaatregelen.

“Na het succes van de handmatige scanner, voegen we nu ook deze functie toe aan onze Carrefour-app. Het is een logische en krachtige uitbreiding van de functionaliteiten in onze app. Echt een volledige shoppingtrip in de palm van de hand van onze klanten”, aldus Thierry Michiels, Director Operational Efficiency.
“Veiligheid en gebruiksgemak voor klanten zijn de twee drijvende krachten die ons in staat hebben gesteld om de Smartscan bij Carrefour in minder dan een maand uit te rollen”, zegt Jean-Philippe Blerot, Head of Digital & eCommerce projects.

Met de applicatie voor smartphones houden klanten de Carrefour-diensten overal binnen handbereik, en dat op elk moment. Een greep uit de functies:

  • Online winkelen: boodschappen doen op basis van vorige aankopen of door producten te zoeken in het assortiment.
  • Zoek een winkel: de dichtstbijzijnde winkels vinden en hun diensten ontdekken..
  • Mijn wallet: Bonuspunten-promoties van de kassatickets en de Bonuscheques beheren.
  • Bonuspunten: de stand van de Bonuspunten volgen bij elke aankoop en gemakkelijk Bonuscheques aanmaken.
  • Aankoopgeschiedenis: de vorige online en winkelaankopen terugvinden en gemakkelijk een factuur aanvragen.
  • Folders: alle Carrefour folders direct op de smartphone raadplegen.
  • Carrefour Bonus Card: de Carrefour Bonus Card op elk moment binnen handbereik.

De klant kan de Carrefour-app downloaden via Google Play of de App Store.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.