Smartscan: producten scannen met de smartphone via de Carrefour-app

Smartscan: producten scannen met de smartphone via de Carrefour-app

Donderdag 30 april 2020- Dankzij Smartscan, de nieuwe functie van de Carrefour-app, kunnen klanten nu met hun smartphone in plaats van met de handmatige scanner producten in de winkel scannen en direct naar de kassa gaan om te betalen. Eenmaal aan de kassa klikt de klant op ’betalen’ in de Smartscan-interface op de telefoon en ontvangt hij of zij vervolgens een streepjescode. Deze code kan rechtstreeks worden gescand door de klant bij een self-checkout kassa of door een medewerker aan een klassieke kassa. Alle artikelen worden automatisch opgenomen in het afrekenscherm en de klant kan doorgaan met betalen.

Door de Covid-19-crisis heeft Carrefour België haar prioriteiten herzien om oplossingen te bieden voor de veiligheid van haar klanten en om hun aankopen efficiënter te maken. Het enseigne kondigt vandaag de implementatie van de Smartscan-functie aan. Vanaf deze week kan deze worden gebruikt in alle Carrefour Hypermarkten en de week daarna in geïntegreerde Carrefour Markets met het handmatige scannersysteem. De barcodelezer wordt nu ondersteund door Google Lens-technologie, waardoor deze doeltreffender en krachtiger wordt.

In het licht van de huidige coronacrisis is het van essentieel belang dat klanten en medewerkers de nodige sociale afstand houden en fysiek contact vermijden. De Smartscan is een oplossing om te voldoen aan de door de overheid opgelegde veiligheidsmaatregelen.

“Na het succes van de handmatige scanner, voegen we nu ook deze functie toe aan onze Carrefour-app. Het is een logische en krachtige uitbreiding van de functionaliteiten in onze app. Echt een volledige shoppingtrip in de palm van de hand van onze klanten”, aldus Thierry Michiels, Director Operational Efficiency.
“Veiligheid en gebruiksgemak voor klanten zijn de twee drijvende krachten die ons in staat hebben gesteld om de Smartscan bij Carrefour in minder dan een maand uit te rollen”, zegt Jean-Philippe Blerot, Head of Digital & eCommerce projects.

Met de applicatie voor smartphones houden klanten de Carrefour-diensten overal binnen handbereik, en dat op elk moment. Een greep uit de functies:

  • Online winkelen: boodschappen doen op basis van vorige aankopen of door producten te zoeken in het assortiment.
  • Zoek een winkel: de dichtstbijzijnde winkels vinden en hun diensten ontdekken..
  • Mijn wallet: Bonuspunten-promoties van de kassatickets en de Bonuscheques beheren.
  • Bonuspunten: de stand van de Bonuspunten volgen bij elke aankoop en gemakkelijk Bonuscheques aanmaken.
  • Aankoopgeschiedenis: de vorige online en winkelaankopen terugvinden en gemakkelijk een factuur aanvragen.
  • Folders: alle Carrefour folders direct op de smartphone raadplegen.
  • Carrefour Bonus Card: de Carrefour Bonus Card op elk moment binnen handbereik.

De klant kan de Carrefour-app downloaden via Google Play of de App Store.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.