€ 122.522 ingezameld voor Pink Ribbon dankzij de Solidaire Afronding van Carrefour

Zaventem, 18 oktober 2022 - Supermarktketen Carrefour gaf haar klanten gedurende de eerste helft van oktober de mogelijkheid om het totaalbedrag van hun aankopen naar boven af te ronden ten voordele van Pink Ribbon. Deze genereuze actie leverde maar liefst  € 122.522 op voor het goede doel.

Carrefour, al 8 jaar structurele partner van Pink Ribbon, steunt de organisatie regelmatig met acties in haar winkels. In meer dan 700 verkooppunten stond de eerste helft van oktober in het teken van de grote solidariteitscampagne “Reken af met borstkanker”. En de actie was meteen een groot succes. Dankzij de kleine bijdragen van vele klanten kon Carrefour vandaag een indrukwekkende gift van € 122.522 overhandigen aan Pink Ribbon.

Het ingezamelde geld zal gebruikt worden om belangrijke projecten te financieren op het gebied van preventie, vroegsignalering, psychosociale zorg en patiëntenondersteuning, met als doel de levenskwaliteit van de patiënten en hun omgeving te verbeteren. We mogen niet vergeten dat niet minder dan 100.000 vrouwen in België momenteel strijden tegen borstkanker.

“We zijn al 8 jaar structureel partner van Pink Ribbon. Carrefour is gevoelig voor de acties die Pink Ribbon organiseert ten voordele van patiënten met de diagnose borstkanker, ofwel 1 vrouw op 9 in België. Het werk van Pink Ribbon bij de ondersteuning van patiënten is uitzonderlijk en zeer professioneel. Carrefour België is trots om Pink Ribbon dit jaar opnieuw te mogen steunen dankzij de Solidaire Afronding”, verklaart Pascal Léglise, CSR-Quality Director van Carrefour België.

Dankzij de Solidaire Afronding werd vorig jaar 447.025,90 euro ingezameld ten voordele van Pink Ribbon. Dit initiatief komt bovenop andere acties die in de winkels georganiseerd worden zoals de verkoop van bepaalde artikelen. 

 

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.