Skip to Content

3 nieuwe Belgische Kwaliteitsketens Carrefour: halfvolle melk, brie en verse kaas

Evere, 6 oktober 2020 - Carrefour heeft als ambitie leider te worden van de voedseltransitie en haar klanten kwaliteitsvolle producten, met respect voor de producent en het milieu, aan te bieden. Drie nieuwe producten van de Kwaliteitsketen Carrefour zijn vanaf deze week beschikbaar. Het gaat om 100% Belgische halfvolle melk, brie en verse kaas.

Al meer dan 20 jaar biedt de Kwaliteitsketen Carrefour kwaliteitsvolle en smaakvolle producten aan dankzij bevoorrechte partnerschappen met lokale producten. De productie verloopt volgt een strikt lastenboek, met respect voor het milieu en het dierenwelzijn en tegen een eerlijke prijs voor iedereen.

Halfvolle melk: een 100% Belgisch kwaliteitsproduct

Een directe samenwerking met een onafhankelijke Belgische fokkerij garandeert een eerlijke vergoeding: 40 eurocent/liter melk. De halfvolle melk van de Kwaliteitsketen Carrefour staat garant voor melk afkomstig uit een diervriendelijke fokkerij. De dieren lopen minstens 180 dagen per jaar rond in de wei. De beweiding duurt langer dan de  120 dagen beweiding die het certificaat “Weidemelk” vereist (https://www.weidemelk.nl/fr/). De voeding van de koeien bevat geen soja of ggo’s (<0,9%) en bestaat uit gras en ruwvoer geproduceerd op boerderijen. 

Ook de verpakking van de Kwaliteitsketen Carrefour halfvolle melk is ontworpen met oog op het milieu en bestaat uit een tetra pak gemaakt van FSC-gecertificeerd karton en 100% recyclebaar biobased plastic.

Bovendien is de zuivelfabriek waar de melk geproduceerd wordt neutraal aan CO2. De mest van de boerderijen die behoren tot de zuivelfabriek worden gebruikt om biogas te produceren. Het biogas dient samen met zonnepanelen als voedingsbron. Samen stellen ze de zuivelfabriek in staat groene stroom te produceren.

Producent van halfvolle melk Kwaliteitsketen Carrefour: Jean-Louis Neuville, beheerder van de coöperatie Pur Ardenne. 

Belgische brie: een authentieke smaak dankzij kwaliteitsvolle ingrediënten en een langere rijping

Belgische brie wordt gemaakt van Belgische koemelk geproduceerd door 7 fokkers van de coöperatie Marguerite Happy Cow (http://www.margueritehappycow.be/). Deze fokkerij respecteert het dierenwelzijn. De begrazing bedraagt minstens 180 dagen per jaar. De beweiding duurt langer dan de 120 dagen beweiding die vereist wordt door het certificaat “Weidemelk” (https://www.weidemelk.nl/fr/). Het voer van de koeien bevat geen soja of GGO’s en bestaat uit gras en 70% ruwvoer geproduceerd op boerderijen. De brie van de Kwaliteitsketen Carrefour wordt gemaakt volgens een exclusief recept voor Carrefour. De brie bevat geen conserveermiddelen en de rijptijd is langer dan de gemiddelde brie.

De brie van de Kwaliteitsketen Carrefour is beschikbaar in Carrefour-winkels in de traiteurafdeling en in de versafdeling.

Producent Belgische brie Kwaliteitsketen Carrefour, Jean Marc Cabay, afgevaardigd bestuurder Kaasmakerij Herve.

Natuurlijke verse kaas en verse kaas met fijne kruiden

De verse kaas van de Kwaliteitsketen Carrefour geproduceerd in een kleine ambachtelijke kaasfabriek wordt bereid volgens twee traditionele recepten: op natuurlijke wijze en met fijne kruiden.

De verse kaas wordt gemaakt van Belgische koemelk geproduceerd door 8 fokkers van de coöperatie Marguerite Happy Cow (http://www.margueritehappycow.be/). De voeding van de koeien bestaat uit gras en voer. De fokkerij respecteert het dierenwelzijn. De begrazing bedraagt minimaal 180 dagen per jaar terwijl de norm op 120 dagen ligt. Het voer van de koeien bevat geen soja of GGO’s(<0,9%) en bestaat uit gras en 70% ruwvoer geproduceerd op de boerderij.

De twee referenties verse kaas van de Kwaliteitsketen Carrefour zijn beschikbaar in alle Carrefour-winkels in de traiteurafdeling.

Producent Verse kaas Kwaliteitsketen Carrefour, Damien Bruwier, afgevaardigd bestuurder Kaasmakerij Régal.

Contacteer ons
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.