Amibiote: een smakelijk en gezond stokbrood voor het hele gezin dat goed is voor de darmmicrobiota

Het 'welzijn' van onze darmmicrobiota ... een belangrijke gezondheidstrend. Met dit in gedachten heeft een nieuw stokbrood net het daglicht gezien: de Amibiote. Het is rijk aan plantaardige vezels, voedt het lichaam met goede voedingsstoffen en zorgt voor de darmmicrobiota. Carrefour-klanten ontdekken dit smaakvolle brood nu in hun Carrefour-winkel.

Dit brood bevat zeven plantaardige vezels: haverzemelen, gemicroniseerde tarwezemelen, pectine, tarwedextrine, johannesbroodpitmeel, havermout en inuline: deze zeven oplosbare en onoplosbare plantaardige vezels maken Amibiote tot bondgenoot van de darmmicrobiota. Dit is het geheel aan micro-organismen dat van nature aanwezig is in de darmen. De darmflora speelt een belangrijke rol bij de spijsvertering en immuniteit. De granen werden geselecteerd door Joël Doré, onderzoeksdirecteur bij het Franse INRA (Institut National de Recherche Agronomique oftewel het Nationaal Instituut voor Agronomisch Onderzoek), vanwege hun voordelen voor de darmmicrobiota.

Inuline is bijvoorbeeld een oplosbare vezel die de spijsvertering verbetert en bacteriën in de darmen voedt. Het komt vooral voor in bananen, uien, knoflook, paardebloembladeren of in aardpeer. Pectine (appels, krenten, kweeperen, etc.) werkt op het cholesterol- en bloedsuikerniveau.

Onoplosbare vezels werken voornamelijk op de darmtransit, terwijl oplosbare vezels suikers omzetten in metabolieten die door het lichaam zullen worden gebruikt. Deze laatste zijn helaas te weinig aanwezig in het eetregime van vandaag.

Met een totale inname van 11 gram vezels per 100 g brood, waarvan meer dan de helft in oplosbare vorm, maakt Amibiote het mogelijk het vezeldieet te verrijken, de darmmicrobiota beter te voeden en daardoor voordelen te bieden voor de gezondheid op lange termijn.

Het recept bevat verschillende soorten meel, waaronder tarwemeel. De combinatie van tarwe en gemoute tarwe geeft het brood die unieke smaak.

Het vergde drie jaar onderzoek en een zeer rigoureuze selectie van plantaardige vezels in samenwerking met Joël Doré, expert in darmmicrobiota bij INRA, om het recept voor Amibiote te verfijnen en af te werken.

Het resultaat: een smakelijk stokbrood voor het hele gezin, lekker en gezond. Amibiote is nu verkrijgbaar in de Carrefour-winkels.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.