Asperges van de Kwaliteitsketen Carrefour: 100% Belgisch en 100% vers

2101NLA6_ASPERGES_page-0001.jpg
  • 100% Belgisch
  • Met de hand geoogst 
  • Authentieke smaak
  • Zonder residu's van pesticiden

Zaventem, 06 april 2023 - De maand april luidt het begin van de lente in. Ter gelegenheid zet Carrefour haar Asperges van de Kwaliteitsketen Carrefour, een typisch Belgisch product, in de kijker.

Asperges, het paradepaardje van de lente

De asperges van de Kwaliteitsketen Carrefour zijn verkrijgbaar van april tot juni, afhankelijk van het weer. Ze worden geteeld in Limburg aangezien de zandgrond van deze streek warmte vasthoudt waardoor de asperges zich tot ver onder de grond kunnen ontwikkelen. Dit alles met als doel de beste verse asperges te verkrijgen.

Zodra de asperges het tipje van hun neus boven de grond uitsteken, worden ze zorgvuldig één voor één met de hand losgemaakt. Dat gebeurt met een speciale steker die een kuiltje graaft. Dit is uiterst delicaat en monnikenwerk, maar noodzakelijk om asperges in perfecte staat uit de grond te halen. Na het oogsten worden de asperges zes uur ondergedompeld in koud water om hun kwaliteit te behouden. Daarna worden ze gewassen, gesneden, verpakt en naar het depot vervoerd. Een dag later liggen ze al in de rekken van de Carrefour-winkels.

Een genot in de keuken

Door samen te werken met lokale kwaliteitsproducenten wil Carrefour niet alleen het Belgische landbouwpatrimonium promoten, maar ook de kwaliteit en de smaken van de producten Op haar website biedt Carrefour haar klanten heerlijke recepten aan op basis van deze seizoensgroente zoals de Vlaamse asperges die zeker niet mogen ontbreken.

Website preview
Asperges van Kwaliteitsketen Carrefour
Asperges van Kwaliteitsketen Carrefour: 100% Belgische asperges met een authentieke smaak, handgetrokken uit de rijke Limburgse bodem. Meer weten? Vind de reportage op: https://www.carrefour.eu/nl/beter-eten/producten/kwaliteitsketen/groenten-fruit/asperges.html
YouTube
Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.