Asperges van de Kwaliteitsketen Carrefour: 100% Belgisch en 100% vers

  • 100% Belgisch
  • Met de hand geoogst 
  • Authentieke smaak
  • Zonder residu's van pesticiden

Zaventem, 06 april 2023 - De maand april luidt het begin van de lente in. Ter gelegenheid zet Carrefour haar Asperges van de Kwaliteitsketen Carrefour, een typisch Belgisch product, in de kijker.

Asperges, het paradepaardje van de lente

De asperges van de Kwaliteitsketen Carrefour zijn verkrijgbaar van april tot juni, afhankelijk van het weer. Ze worden geteeld in Limburg aangezien de zandgrond van deze streek warmte vasthoudt waardoor de asperges zich tot ver onder de grond kunnen ontwikkelen. Dit alles met als doel de beste verse asperges te verkrijgen.

Zodra de asperges het tipje van hun neus boven de grond uitsteken, worden ze zorgvuldig één voor één met de hand losgemaakt. Dat gebeurt met een speciale steker die een kuiltje graaft. Dit is uiterst delicaat en monnikenwerk, maar noodzakelijk om asperges in perfecte staat uit de grond te halen. Na het oogsten worden de asperges zes uur ondergedompeld in koud water om hun kwaliteit te behouden. Daarna worden ze gewassen, gesneden, verpakt en naar het depot vervoerd. Een dag later liggen ze al in de rekken van de Carrefour-winkels.

Een genot in de keuken

Door samen te werken met lokale kwaliteitsproducenten wil Carrefour niet alleen het Belgische landbouwpatrimonium promoten, maar ook de kwaliteit en de smaken van de producten Op haar website biedt Carrefour haar klanten heerlijke recepten aan op basis van deze seizoensgroente zoals de Vlaamse asperges die zeker niet mogen ontbreken.

Website preview
Asperges van Kwaliteitsketen Carrefour
Asperges van Kwaliteitsketen Carrefour: 100% Belgische asperges met een authentieke smaak, handgetrokken uit de rijke Limburgse bodem. Meer weten? Vind de reportage op: https://www.carrefour.eu/nl/beter-eten/producten/kwaliteitsketen/groenten-fruit/asperges.html
YouTube
Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.