Brood van de Kwaliteitsketen Carrefour : 100% Belgisch ambachtelijk brood

  • Op steen gebakken brood

  • Belgische oorsprong

  • Artisanale bloem zonder pesticide-residuen

  • Laag zout- en vetgehalte

  • Het hele jaar door verkrijgbaar

Evere, 4 augustus 2022 - Tijdens de maand augustus stelt Carrefour het brood van de Kwaliteitsketen Carrefour voor. Deze broden zijn afkomstig uit een artisanale productieketen en worden gemaakt met respect voor de knowhow van gepassioneerde producenten.

Een ruim gamma

De kwaliteitsketen Carrefour biedt keuze uit verschillende soorten ambachtelijk brood met een authentieke smaak die dagelijks door Carrefour in haar ateliers worden geproduceerd. In de Carrefour-hypermarkten zijn er bakkerij-patisserie-ateliers waar elke ochtend professionele bakkers aanwezig zijn om klanten elke dag vers brood van hoge kwaliteit aan te bieden.

Carrefour wil het beste toegankelijk maken voor iedereen door producten met smaak aan een eerlijke prijs aan te bieden. 

  1. Speltbrood Kwaliteitsketen Carrefour

  2. Artisanaal stokbrood Kwaliteitsketen Carrefour

  3. Traditioneel pavébrood Kwaliteitsketen Carrefour 

  4. Ruitbroodje Kwaliteitsketen Carrefour 

In totaal zijn er bij Carrefour meer dan 40 broden verkrijgbaar, van basic tot premium, waaronder klassiek, bio en Kwaliteitsketen Carrefour, voor iedereen toegankelijk vanaf € 1,59.

Een familiebedrijf

In de Provincie Luik, meer bepaald in Villers-l’Evêque, wordt het graan geteeld dat wordt gebruikt voor de traditionele Kwaliteitsketen Carrefour broden. De granen wordt verbouwd op uitzonderlijke grond, het droge Haspengouw. Eenmaal het graan  geoogst, wordt het vervoerd naar de Moulins Meyers, in de buurt van Verviers, om er te worden gepeld en gemalen tot een uitzonderlijke artisanale bloem, zonder additieven, resten van pesticiden of giftige vreemde granen.

 Familie Productietechnieken altijd in innovatie en in continue activiteit:

“We zijn nu nog altijd een familiebedrijf, waar mijn broer en ik de zaak verderzetten en tegelijk blijven innoveren. In 1999 zijn we van start gegaan met het telen van spelt en tarwe (Triti-Sanograan) die de basis vormen van 4 traditionele Kwaliteitsketen Carrefour broden.” - Claude Bodson Graanproducent

Een ecologische productieketen

Het Kwaliteitsketen Carrefour brood wordt gemaakt met respect voor de lokale producenten en de omgeving. De gebruikte bloemsoorten zijn 100% Belgisch. De vrachtwagens rijden maar een korte afstand waardoor de productie van het brood Kwaliteitsketen Carrefour CO2-uitstoot beperkt.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.