Carrefour België : resultaten van het eerste kwartaal

Carrefour België handhaaft een solide koers in het eerste kwartaal, met een omzet die nagenoeg stabiel blijft op LFL-basis vergeleken met 2023 namelijk -0,2% en +9,7% in vergelijking met 2022. De gestegen volumes in januari en februari bevestigen de uitstekende commerciële dynamiek, met een stijging van de omzet met 4,3% LFL. In maart was de verkoop lager dan vorig jaar, en die daling met 7,6% is geen verrassing gezien de uitzonderlijke groei die er toen was (+16,8% LFL).

De klanttevredenheid is aanzienlijk gestegen ten opzichte van 2023. Carrefour België werd zo begin dit jaar uitgeroepen tot ‘Gekozen winkelketen van het jaar', een initiatief van POY Operations. 

In maart lanceerde Carrefour een campagne om haar identiteit scherper te stellen. Het doel: in de spotlight zetten dat de retailer elke klant kan bedienen en ontzorgen. Hoe? Dankzij een rijk aanbod dat het meest uitgebreide van het land is. Zo kwam er een uitbreiding van het veggie-gamma en het assortiment wereldkeuken (Italiaans, Halal, Aziatisch,...). Meer dan 1.000 prijzen werden verlaagd in januari, de promoties werden versterkt en de Carrefour-merken bleven minstens 30% goedkoper dan de nationale merken. Ook de vier formats (Hyper, Supermarkt, Express en e-commerce) en ruime openingsuren blijven een unieke troef in België. Er kwamen vier winkels bij en e-commerce kende een double digit groei.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.