Carrefour België blijft zich inzetten voor diversiteit en inclusie

Zaventem, 1 december 2023 - Voor Carrefour België zijn diversiteit en inclusie zeer belangrijk. Ze kregen dan ook een centrale plaats in het strategisch plan en de dagelijkse werking van de retailer. Bewust van het belang van een inclusieve omgeving, nam het bedrijf significante initiatieven voor haar medewerkers en haar klanten. Die wil ze aan de vooravond van de Internationale dag van mensen met een beperking nogmaals benadrukken.

Carrefour België wil meer mensen met een beperking aantrekken door beter rekening te houden met hun noden. Daarvoor werkt de retailer samen met gespecialiseerde organisaties en neemt concrete acties:

  • Medewerkers met een beperking of tijdens een periode van zware ziekte, kunnen tot vijf extra vakantiedagen per jaar krijgen.
  • Mensen met een beperking kunnen een stage volgen en misschien nadien bij Carrefour aan de slag gaan.
  • De informele re-integratieprocedure voor medewerkers die langdurig arbeidsongeschikt zijn wordt continu verbeterd.
  • Bewustwordingstrainingen maken medewerkers alert.

Om de ervaring van haar klanten met een beperking te verbeteren, zijn er op weekdagen twee stille uren in de eigen winkels van Carrefour, dan wordt er geen muziek gespeeld. De supermarktketen stelt meer aangepaste winkelkarren ter beschikking voor rolstoelgebruikers en blijft zich inspannen voor verbeterde digitale toegankelijkheid op haar online platforms.

Carrefour België bevordert gelijkheid op alle niveaus en werkt actief aan gelijkheid op het gebied van gender, leeftijd en taal, al vanaf het wervingsproces. Elke recruiter volgt de training "Werven zonder discriminatie". In haar eigen winkels en in elk team van het servicecentrum komt een contactpersoon voor diversiteit en inclusie. 

Er komt ook een community om het uitwisselen van ideeën en ervaringen binnen het bedrijf te stimuleren,” zegt Pierre Leman, CHRO van Carrefour België. “Samen verbinden we ons ertoe om deze maatregelen uit te voeren om diversiteit en inclusie binnen Carrefour België verder te bevorderen.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.