Carrefour België en de Fondation Carrefour doneren twee beademingstoestellen aan het UMC Sint-Pieter

6 april 2020- In deze moeilijke tijden van de strijd tegen het coronavirus is solidariteit essentieel. De Fondation Carrefour en Carrefour België willen hun bijdrage leveren. Na de oproep tot donaties van het UMC Sint-Pieter, ontving het ziekenhuis een gift van twee beademingsapparaten na de recente opening van een tweede afdeling intensieve zorgen voor het coronavirus.

Als voedseldistributeur speelt Carrefour België een ​​belangrijke rol in de context van het coronavirus. Het enseigne is zich er echter van bewust dat veel andere mensen elke dag opnieuw fantastisch werk verrichten om de Belgische bevolking te helpen. In het bijzonder wil Carrefour deze alledaagse helden ondersteunen door bijvoorbeeld voorrang in de winkel te verlenen aan zorgpersoneel.

De steun van de Groep Carrefour aan de ziekenhuiswereld gaat verder. Na de oproep voor hulp die het UMC Sint-Pieter op 18 maart lanceerde, heeft de Fondation Carrefour het ziekenhuis inderdaad ondersteund met € 80.000, het equivalent van twee beademingstoestellen, essentiële apparaten voor de coronavirusbehandeling. Zo draagt ​​de stichting bij aan de financiering van de tweede afdeling intensieve zorgen voor het coronavirus, die 10 beademingsapparaten nodig had om de zwaarst getroffen patiënten te kunnen behandelen.

“In deze moeilijke tijden is solidariteit een essentiële waarde. Toen we hoorden van de hulpvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter, voelden we ons direct bezorgd. We hopen dat deze twee beademingstoestellen het verplegend personeel in staat zullen stellen hun missie voort te zetten met alle benodigde apparatuur”, zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.
“De Fondation Carrefour ondersteunt graag eerstelijnsspelers die de covid-19 crisis onder ogen zien. Het leek ons ​​dus essentieel om de verzorgers van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter medische apparatuur te verschaffen, zodat ze de strijd tegen deze pandemie beter kunnen voortzetten”, zegt Marie-Astrid Raoult, directeur van de Fondation Carrefour.
“We danken de Fondation Carrefour en Carrefour België hartelijk voor hun vrijgevigheid. Dankzij deze donatie kunnen we ons harde werk voortzetten om voor patiënten met coronavirus te zorgen. Deze twee beademingstoestellen zullen écht levens redden”, voegt Philippe Leroy, directeur-generaal van het UMC Sint-Pieter, toe.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.