Carrefour België en de Fondation Carrefour doneren twee beademingstoestellen aan het UMC Sint-Pieter

Maandag 6 april 2020- In deze moeilijke tijden van de strijd tegen het coronavirus is solidariteit essentieel. De Fondation Carrefour en Carrefour België willen hun bijdrage leveren. Na de oproep tot donaties van het UMC Sint-Pieter, ontving het ziekenhuis een gift van twee beademingsapparaten na de recente opening van een tweede afdeling intensieve zorgen voor het coronavirus.

Story image

Als voedseldistributeur speelt Carrefour België een ​​belangrijke rol in de context van het coronavirus. Het enseigne is zich er echter van bewust dat veel andere mensen elke dag opnieuw fantastisch werk verrichten om de Belgische bevolking te helpen. In het bijzonder wil Carrefour deze alledaagse helden ondersteunen door bijvoorbeeld voorrang in de winkel te verlenen aan zorgpersoneel.

De steun van de Groep Carrefour aan de ziekenhuiswereld gaat verder. Na de oproep voor hulp die het UMC Sint-Pieter op 18 maart lanceerde, heeft de Fondation Carrefour het ziekenhuis inderdaad ondersteund met € 80.000, het equivalent van twee beademingstoestellen, essentiële apparaten voor de coronavirusbehandeling. Zo draagt ​​de stichting bij aan de financiering van de tweede afdeling intensieve zorgen voor het coronavirus, die 10 beademingsapparaten nodig had om de zwaarst getroffen patiënten te kunnen behandelen.

“In deze moeilijke tijden is solidariteit een essentiële waarde. Toen we hoorden van de hulpvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter, voelden we ons direct bezorgd. We hopen dat deze twee beademingstoestellen het verplegend personeel in staat zullen stellen hun missie voort te zetten met alle benodigde apparatuur”, zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.
“De Fondation Carrefour ondersteunt graag eerstelijnsspelers die de covid-19 crisis onder ogen zien. Het leek ons ​​dus essentieel om de verzorgers van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter medische apparatuur te verschaffen, zodat ze de strijd tegen deze pandemie beter kunnen voortzetten”, zegt Marie-Astrid Raoult, directeur van de Fondation Carrefour.
“We danken de Fondation Carrefour en Carrefour België hartelijk voor hun vrijgevigheid. Dankzij deze donatie kunnen we ons harde werk voortzetten om voor patiënten met coronavirus te zorgen. Deze twee beademingstoestellen zullen écht levens redden”, voegt Philippe Leroy, directeur-generaal van het UMC Sint-Pieter, toe.
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.