Carrefour België integreert 8 Alma-winkels in franchisenetwerk

Zaventem, 1 februari 2024 – Carrefour België kreeg groen licht van de Belgische mededingingsautoriteit om alle aandelen over te nemen van Alma nv en Restora nv. Die vennootschappen baatten acht winkels uit onder de Carrefour Market-vlag: in Bilzen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Lommel, Mol, Mol-Wezel en Sint-Niklaas. Voor vijf van de acht vond Carrefour al nieuwe franchisepartners. De overige drie winkels zal de supermarktketen tijdelijk in eigen beheer nemen.

Stabiliteit en continuïteit centraal

Zowel de ondernemingsraad als de medewerkers van alle acht winkels werden eind vorig jaar al geïnformeerd over de overeenkomst. Iedereen blijft in dienst met dezelfde arbeidsvoorwaarden en behoud van anciënniteit. Daarnaast zal de familie achter Group Alma nog steeds betrokken zijn als eigenaar van de panden.

De winkels blijven opereren als Alma Carrefour Market. De klanten kunnen voor hun boodschappen dus nog altijd terecht in de vertrouwde winkelomgeving.

Stevige fundamenten voor nieuwe franchisepartners

Giosino Cornacchia, Directeur Exploitatie Market van Carrefour België, is verheugd over de overeenkomst: “We willen Group Alma oprecht bedanken voor bijna 80 jaar als gevestigde waarde in het Belgische retaillandschap. De winkellocaties én hun medewerkers staan niet voor niets bekend als lokale referenties. We stellen alles in het werk om de franchisepartners een succesvolle toekomst te geven bij Carrefour België.”

Al deze franchisepartners zijn geen onbekenden want ze baten al een of meerdere Carrefour-winkels uit. Zo komt de winkel in Sint-Niklaas onder leiding van Frederic Van Landeghem, wat een logische aanvulling is op de winkels die hij in de provincie al uitbaat. Enderuz Karaman zal de winkels in Grobbendonk en Herentals overnemen, terwijl de Market in Geel in handen komt van Frederic Prevot en Simon Moerenhout. In Lommel komt Hervé van Hövell tot Westerflier aan het roer. Hij is franchisepartner van twee Express-winkels in Hasselt en werd verkozen tot "Franchisenemer van het jaar 2023”. 

NV Alma Warenhuizen werd in 1958 opgericht door Louis Troukens en zijn echtgenote Joanna Van Den Wijngaerden en wordt sinds 75 jaar bestuurd door de familie. De relatie met de groep Carrefour in België gaat zelfs nog verder terug tot het samenwerkingsverband met Priba in 1954, daarna het stichtend lidmaatschap van Unic, gevolgd door de formule Alma-GB en vanaf 2000 als Alma-Carrefour.


 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.