Carrefour België ontvangt diversiteitslabel voor inclusief beleid op de werkvloer

30 april 2024 – Carrefour België gaat voluit voor meer inclusie op het werk – en die inspanningen springen in het oog. Zo mocht het vorige week een diversiteitslabel in ontvangst nemen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een mooie erkenning voor het ambitieuze diversiteitsbeleid én de talrijke initiatieven in alle winkels en het Service Centrum van Carrefour België. 

Van engagement naar concrete acties

Elk jaar reikt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een diversiteitslabel uit aan werkgevers die het thema ‘Diversiteit & Inclusie’ verankeren in hun bedrijfsvoering en -strategie. Om het label te verkrijgen doorloop je als bedrijf een grondige screening. Daarbij moet je niet alleen aantonen dat je je engageert in een globaal diversiteitsplan, maar ook dat je het concreet en consequent uitvoert. ​ 

Enkele voorbeelden van het beleid van Carrefour in de praktijk:

120 nationaliteiten aan boord 

Carrefour België stelt 120 verschillende nationaliteiten te werk, waaronder ook mensen die hun eigen land moesten ontvluchten. 

Om hen een vlot parcours te bieden, zorgen we voor:

  • ondersteuning in het wervingsproces, in samenwerking met JobRoad en VDAB
  • taallessen door een coach
  • opleidingen rond persoonlijke en professionele groei. 

Geen beperkingen, maar kansen 

Om mensen met een beperking gelijke kansen te bieden, werkt Carrefour samen met gespecialiseerde organisaties én zet het initiatieven op de lange termijn op: 

  • medewerkers met een beperking of langdurige ziekte krijgen tot 5 extra vakantiedagen per jaar.
  • er zijn stage- en rekruteringstrajecten op maat.

Bewust rekruteren 

  • Al vanaf het wervingsproces stimuleert Carrefour gelijkheid op alle niveaus en zet zich actief in voor gender-, leeftijds- en taalgelijkheid. 
  • Zo volgt elke recruiter de training ‘Werven zonder discriminatie’. 

Erkenning voor ambitieus beleid

De uitreiking van het diversiteitslabel vond plaats bij Actiris, de openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daar ontving Vanessa Perin, verantwoordelijk voor Diversiteit & Inclusie bij Carrefour, het label uit handen van Bernard Clerfayt, de Brusselse minister van Tewerkstelling.

Ze reageert:

“Carrefour België hecht veel belang aan diversiteit en inclusie op de werkvloer. Ze kregen dan ook een centrale plaats in ons strategisch meerjarenplan en de dagelijkse werking van onze winkels en teams. Dat we voor deze inspanningen erkenning krijgen, is een enorme opsteker voor al onze mensen die ons diversiteitsbeleid voortdurend in de praktijk zetten.”
Siryn Stambouli

Siryn Stambouli

Spokesperson, Carrefour

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.