Carrefour België verkoopt twee miljoen verrassingspakketten van Too Good To Go 

Zaventem, 20 december - Sinds het begin van haar samenwerking met Too Good To Go in 2018 verkocht Carrefour België liefst twee miljoen verrassingspakketten. Hiermee ontwikkelde het samen met Too Good To Go een nieuw verkoopkanaal om producten te redden van verspilling wanneer ze niet meer verkocht kunnen worden maar wel nog geconsumeerd. Tegelijk biedt deze aanpak een kans aan mensen met een lager inkomen om gezonde en verse producten te kopen.

De twee miljoen verrassingsverpakkingen die door Carrefour België verkocht zijn, komen overeen met een besparing van 5.000 ton CO₂. Dit staat gelijk aan 5.317 vluchten van Brussel naar New York in termen van vermeden broeikasgasemissies, dit wil zeggen als de nog verkoopbare en eetbare voedingsmiddelen waren weggegooid.

"We zijn trots dat we samen met Too Good To Go deze belangrijke mijlpaal bereikten", zegt Geoffroy Gersdorff, CEO van Carrefour België. “We danken iedereen die heeft bijgedragen en in het bijzonder onze klanten, want dankzij hen konden we veel voedingsmiddelen redden." Hij voegt eraan toe: "De samenwerking tussen Carrefour België en Too Good To Go heeft een breder publiek bewust gemaakt van de waarde van nog altijd goed verkoopbare en eetbare producten.”

Carrefour België bevestigt hiermee haar toewijding aan koopkracht, steun aan de meest behoeftigen via donaties en bewustwording van de samenleving over belangrijke duurzaamheidskwesties. De retailer blijft vastbesloten om samen met partners, medewerkers en klanten vooruitgang te boeken in de strijd tegen voedselverspilling.

Ontdek het Feestpakket

In deze feestelijke eindejaarsperiode lanceerde Carrefour België het Feestpakket om klanten een unieke gelegenheid te bieden om van de festiviteiten te genieten. Het Feestpakket is een verrassingsmand gevuld met eindejaarsartikelen, waaronder speculaas, chocolade, kerststronken, gerookte zalm, raclette, gourmet, desserts en nog veel meer. De inhoud varieert om elke klant een unieke feestervaring te bieden.


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.