Carrefour België versterkt de veiligheidsmaatregelen voor haar winkelpersoneel en stelt gelaatsschermen en gele hesjes te beschikking

Om de veiligheid van haar personeel te verhogen, heeft Carrefour België gele hesjes uitgedeeld aan al haar medewerkers van de Hypermarkten Carrefour  en Carrefour Markets. Op die hesjes staat een boodschap die de klanten uitnodigt om het principe van social distancing te respecteren. De medewerkers krijgen ook plastic gelaatsschermen ter beschikking die hen bijkomend beschermen tegen uitgestoten nies- of hoestdruppeltjes.

Zodra de veiligheidsrichtlijnen werden ingevoerd om de Belgische bevolking te beschermen tegen Covid-19, voerde Carrefour België een lange reeks beschermingsmaatregelen in voor haar medewerkers en klanten. In publiek toegankelijke plaatsen, zoals voedingswinkels, is het immers niet altijd eenvoudig om de regels inzake sociale afstand en individuele bescherming na te leven.

Hoewel 95% van de klanten die een Carrefour-winkel bezoekt de social distancing maatregelen naar de letter volgt, respecteert een kleine minderheid van de klanten deze regel helaas niet altijd.

Daarom stelt Carrefour nieuwe beschermingsmiddelen ter beschikking van haar medewerkers. Elke medewerker kan nu uit verschillende veiligheidsoplossingen kiezen die specifiek zijn aangepast aan zijn of haar activiteit binnen de winkel.

Eén van deze opties zijn gelaatsschermen die Carrefour sinds vorige week beschikbaar stelt. Ze zijn bedoeld voor medewerkers die rechtstreeks in contact staan met klanten die de regels van social distancing niet respecteren en beschermen de medewerker tegen de projectie van microscopische hoest- of niesdruppeltjes.

Sinds vorige week dragen de medewerkers ook gele hesjes met een boodschap die klanten wijst op de principes van social distancing. Deze hesjes zijn bedoeld voor winkelmedewerkers die in contact staan met klanten die de 1,5 meter afstand niet altijd respecteren.

De gezondheid van onze medewerkers en klanten blijft onze topprioriteit. Met deze nieuwe maatregelen willen we ervoor zorgen dat iedereen in een veilige en serene omgeving kan werken of winkelen“, zegt François-Melchior de Polignac, CEO Carrefour België.

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.