Carrefour België versterkt de veiligheidsmaatregelen voor haar winkelpersoneel en stelt gelaatsschermen en gele hesjes te beschikking

Om de veiligheid van haar personeel te verhogen, heeft Carrefour België gele hesjes uitgedeeld aan al haar medewerkers van de Hypermarkten Carrefour  en Carrefour Markets. Op die hesjes staat een boodschap die de klanten uitnodigt om het principe van social distancing te respecteren. De medewerkers krijgen ook plastic gelaatsschermen ter beschikking die hen bijkomend beschermen tegen uitgestoten nies- of hoestdruppeltjes.

Zodra de veiligheidsrichtlijnen werden ingevoerd om de Belgische bevolking te beschermen tegen Covid-19, voerde Carrefour België een lange reeks beschermingsmaatregelen in voor haar medewerkers en klanten. In publiek toegankelijke plaatsen, zoals voedingswinkels, is het immers niet altijd eenvoudig om de regels inzake sociale afstand en individuele bescherming na te leven.

Hoewel 95% van de klanten die een Carrefour-winkel bezoekt de social distancing maatregelen naar de letter volgt, respecteert een kleine minderheid van de klanten deze regel helaas niet altijd.

Daarom stelt Carrefour nieuwe beschermingsmiddelen ter beschikking van haar medewerkers. Elke medewerker kan nu uit verschillende veiligheidsoplossingen kiezen die specifiek zijn aangepast aan zijn of haar activiteit binnen de winkel.

Eén van deze opties zijn gelaatsschermen die Carrefour sinds vorige week beschikbaar stelt. Ze zijn bedoeld voor medewerkers die rechtstreeks in contact staan met klanten die de regels van social distancing niet respecteren en beschermen de medewerker tegen de projectie van microscopische hoest- of niesdruppeltjes.

Sinds vorige week dragen de medewerkers ook gele hesjes met een boodschap die klanten wijst op de principes van social distancing. Deze hesjes zijn bedoeld voor winkelmedewerkers die in contact staan met klanten die de 1,5 meter afstand niet altijd respecteren.

De gezondheid van onze medewerkers en klanten blijft onze topprioriteit. Met deze nieuwe maatregelen willen we ervoor zorgen dat iedereen in een veilige en serene omgeving kan werken of winkelen“, zegt François-Melchior de Polignac, CEO Carrefour België.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.