Carrefour Belgium gaat samenwerken met OwnID om wachtwoordloze authenticatie te implementeren

Carrefour Belgium heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met OwnID, een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor wachtwoordloze authenticatie. De samenwerking heeft als doel om een naadloze inlogervaring te bieden aan de online klanten van Carrefour, waardoor hun online winkelervaring wordt verbeterd.

Wachtwoordloze authenticatie wordt snel een basisvereiste in de online retail- en supermarktsector, aangezien klanten een soepele en veilige inlog- en registratie-optie verwachten. Door samen te werken met OwnID kan Carrefour Belgium zijn klanten een veilige en handige manier bieden om toegang te krijgen tot hun accounts zonder dat ze een wachtwoord hoeven te onthouden.

"Een soepele gebruikerservaring wordt gevraagd door onze klanten, we verbeteren deze ervaring langs de klantreis", aldus Jean-Philippe Blerot, hoofd van digitale en e-commerceprojecten bij Carrefour. "We waren op zoek naar manieren om wrijving te verminderen en de beveiliging te verbeteren. De wachtwoordloze authenticatieoplossing van OwnID maakt gebruik van biometrische mechanismen, zoals Passkeys, om de identiteit van een gebruiker te verifiëren. Dit stelt de klanten van Carrefour in staat om gemakkelijk en veilig toegang te krijgen tot hun accounts, zonder dat ze een complex wachtwoord hoeven te onthouden."

"We zijn verheugd om samen te werken met Carrefour Belgium om wachtwoordloze authenticatie naar hun klanten te brengen," zei Dor Shany, medeoprichter en CEO van OwnID. "Uit ons werk met toonaangevende merken is gebleken dat geïdentificeerde gebruikers aanzienlijk waardevoller zijn dan onbekende bezoekers. Bij OwnID is onze missie om merken te helpen het aantal geïdentificeerde klanten te verhogen, en we geloven dat onze directe inlogervaring een waardevol instrument is om dat doel te bereiken. We kijken ernaar uit om deze technologie naar Carrefour Belgium en zijn klanten te brengen."

De samenwerking tussen Carrefour en OwnID is nu live op carrefour.be, en klanten kunnen de nieuwe optie voor wachtwoordloze authenticatie verwachten wanneer ze online toegang hebben tot hun accounts.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.