Carrefour Belgium gaat samenwerken met OwnID om wachtwoordloze authenticatie te implementeren

Carrefour Belgium heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met OwnID, een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor wachtwoordloze authenticatie. De samenwerking heeft als doel om een naadloze inlogervaring te bieden aan de online klanten van Carrefour, waardoor hun online winkelervaring wordt verbeterd.

Wachtwoordloze authenticatie wordt snel een basisvereiste in de online retail- en supermarktsector, aangezien klanten een soepele en veilige inlog- en registratie-optie verwachten. Door samen te werken met OwnID kan Carrefour Belgium zijn klanten een veilige en handige manier bieden om toegang te krijgen tot hun accounts zonder dat ze een wachtwoord hoeven te onthouden.

"Een soepele gebruikerservaring wordt gevraagd door onze klanten, we verbeteren deze ervaring langs de klantreis", aldus Jean-Philippe Blerot, hoofd van digitale en e-commerceprojecten bij Carrefour. "We waren op zoek naar manieren om wrijving te verminderen en de beveiliging te verbeteren. De wachtwoordloze authenticatieoplossing van OwnID maakt gebruik van biometrische mechanismen, zoals Passkeys, om de identiteit van een gebruiker te verifiëren. Dit stelt de klanten van Carrefour in staat om gemakkelijk en veilig toegang te krijgen tot hun accounts, zonder dat ze een complex wachtwoord hoeven te onthouden."

"We zijn verheugd om samen te werken met Carrefour Belgium om wachtwoordloze authenticatie naar hun klanten te brengen," zei Dor Shany, medeoprichter en CEO van OwnID. "Uit ons werk met toonaangevende merken is gebleken dat geïdentificeerde gebruikers aanzienlijk waardevoller zijn dan onbekende bezoekers. Bij OwnID is onze missie om merken te helpen het aantal geïdentificeerde klanten te verhogen, en we geloven dat onze directe inlogervaring een waardevol instrument is om dat doel te bereiken. We kijken ernaar uit om deze technologie naar Carrefour Belgium en zijn klanten te brengen."

De samenwerking tussen Carrefour en OwnID is nu live op carrefour.be, en klanten kunnen de nieuwe optie voor wachtwoordloze authenticatie verwachten wanneer ze online toegang hebben tot hun accounts.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.