Carrefour Belgium slaat handen in elkaar met Google Cloud voor volgende fase in zijn digitale transformatie

Toonaangevende supermarktketen migreert SAP naar Google Cloud voor hogere uptime en lage latency. Ontwikkeling van nieuwe datacloud moet zorgen voor gestroomlijnde toeleveringsketens en hypergepersonaliseerde klantervaringen.

Google Cloud en Carrefour België, kondigden vandaag hun partnership aan, waarbij Carrefour België zijn bedrijfskritische SAP-systemen en supply chain data naar de cloud zal migreren. In het kader van deze alliantie bouwt Carrefour België aan een nieuwe datacloud. Het bedrijf migreert zijn datacenters naar Google BigQuery voor opslag en analyse. Daarnaast helpt het ook een kader uitbouwen voor nextgen projecten op het vlak van mobile en e-commerce, data-analyse en machine learning.

Carrefour België maakt al sinds 2019 met succes gebruik van Google Workspace en schakelt nu Google Cloud in om de volgende fase van zijn digitale transformatie te ondersteunen. Dankzij de aanmaak van een nieuwe datacloud krijgen de bedrijfsteams meer toegang tot en analysemogelijkheden voor hun uiteenlopende datasets over producten, consumenten en toeleveringsketens. Omdat de gegevens van de toeleveringsketen veel toegankelijker worden, kan Carrefour België erop toezien dat producten, waaronder bederfelijke voedingsmiddelen, snel en efficiënt in de winkels en bij de consument terechtkomen. Bovendien stelt een beter zicht op consumententrends de retailer in staat om nieuwe, hypergepersonaliseerde ervaringen te creëren voor hun shoppers, zoals gerichte promo-aanbiedingen.

Carrefour België stapt meteen ook over op SAP S/4HANA op Google Cloud. Ook andere, parallelle workloads worden dus naar een Google Cloud-omgeving overgebracht. Dat betekent veilige, low-latency toegang tot bedrijfskritische applicaties en verbeterde data-analyse voor de Carrefour-teams in het hele land. Door in te zetten op de betrouwbare en elastische infrastructuur en live migratiemogelijkheden van Google Cloud gaat de retailer bovendien voor maximale uptime. Het is immers van essentieel belang dat de activiteiten, gezien de kritieke aard van zijn SAP-systemen, tijdens de migratie niet onderbroken worden.

“Data vormen een cruciale troef voor Carrefour België bij het ontwikkelen van nieuwe consumentenervaringen en het stroomlijnen van onze toeleveringsketens”, aldus Stijn Stabel, Chief Technology Officer bij Carrefour België. “We gebruiken Workspace al twee jaar om een samenwerkingscultuur te stimuleren, dus voor ons bedrijf voelt dit aan als een logische volgende stap. Dankzij ons vernieuwde partnership met Google Cloud krijgen we een gecentraliseerd overzicht van deze gegevens. Zodoende kunnen we onze klanten nieuwe, betekenisvollere ervaringen bieden en onze bedrijfsprocessen moderniseren met de kracht van gegevens. Door onze bedrijfsbrede SAP-omgeving bij Google Cloud onder te brengen, zorgen we ervoor dat we deze kritieke applicaties op een veilige en betrouwbare manier kunnen laten draaien, binnen een duurzame en schaalbare cloudinfrastructuur.”

“We zijn er trots op dat we een partnership kunnen aangaan met Carrefour België en zo bijdragen aan hun digitale transformatie,” zegt Joris Schoonis, Managing Director, Benelux bij Google Cloud. “Met de implementatie van een datacloud en de migratie van zijn SAP-systemen naar een cloudomgeving, legt Carrefour België een stevige basis voor toekomstige innovatie en groei.”

De migratie van de data en applicaties van Carrefour naar Google Cloud zal naar verwachting in 2022 worden afgerond.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.