Carrefour biedt hulp aan de slachtoffers van de overstromingen

In juli 2021 werd België geconfronteerd met een ongeziene natuurramp. De ergste overstromingen die ons land ooit hebben gekend richtten een enorme ravage aan in meerdere regio’s. Ook Carrefour werd getroffen. Niet alleen de huizen van een aantal van onze medewerkers werden verwoest, ook werden meerdere winkels onherroepelijke schade toegebracht. Gelukkig hebben we heel snel kunnen handelen en de meeste winkels snel opnieuw kunnen openen, maar een aantal winkels zullen een aantal weken dicht blijven en moeten van helemaal opnieuw heropgebouwd worden. 

Het menselijk leed dat gepaard gaat met het verlies van mensenlevens is enorm. En ook de materiële schade die velen hebben geleden is gigantisch. Carrefour wil dan ook haar steentje bijdragen om dit leed te verzachten. Daarom hebben we volgende acties ondernomen: 

  • Carrefour stuurde vrachtwagens met 70 paletten noodhulpgoederen (water, melk, voeding, poetsmiddelen en baby-artikelen waaronder luiers) naar de 6 crisis centra in Chaudfontaine, Verviers, Theux, Tilff, Malmédy en Trooz.

  • Carrefour richtte een noodfonds op voor getroffen medewerkers en een heel aantal medewerkers gingen zelf een handje toesteken in de regio’s met de grootste schade.

  • Carrefour organiseert van 17/7 tot en met 31/7 een ‘Solidaire Afronding’: klanten kunnen vrijblijvende hun rekening afronden naar de volgende euro. Alle ingezamelde fondsen zullen overgemaakt worden aan het Rode Kruis dat de hulp aan de slachtoffers van deze natuurramp centraliseert.

  • Carrefour doneerde printers en bureaumateriaal aan de provincie Luik om de eerste hulp te kunnen organiseren

  • Verschillende lokale acties werden georganiseerd door de winkels.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.