Carrefour biedt hulp aan de slachtoffers van de overstromingen

In juli 2021 werd België geconfronteerd met een ongeziene natuurramp. De ergste overstromingen die ons land ooit hebben gekend richtten een enorme ravage aan in meerdere regio’s. Ook Carrefour werd getroffen. Niet alleen de huizen van een aantal van onze medewerkers werden verwoest, ook werden meerdere winkels onherroepelijke schade toegebracht. Gelukkig hebben we heel snel kunnen handelen en de meeste winkels snel opnieuw kunnen openen, maar een aantal winkels zullen een aantal weken dicht blijven en moeten van helemaal opnieuw heropgebouwd worden. 

Het menselijk leed dat gepaard gaat met het verlies van mensenlevens is enorm. En ook de materiële schade die velen hebben geleden is gigantisch. Carrefour wil dan ook haar steentje bijdragen om dit leed te verzachten. Daarom hebben we volgende acties ondernomen: 

  • Carrefour stuurde vrachtwagens met 70 paletten noodhulpgoederen (water, melk, voeding, poetsmiddelen en baby-artikelen waaronder luiers) naar de 6 crisis centra in Chaudfontaine, Verviers, Theux, Tilff, Malmédy en Trooz.

  • Carrefour richtte een noodfonds op voor getroffen medewerkers en een heel aantal medewerkers gingen zelf een handje toesteken in de regio’s met de grootste schade.

  • Carrefour organiseert van 17/7 tot en met 31/7 een ‘Solidaire Afronding’: klanten kunnen vrijblijvende hun rekening afronden naar de volgende euro. Alle ingezamelde fondsen zullen overgemaakt worden aan het Rode Kruis dat de hulp aan de slachtoffers van deze natuurramp centraliseert.

  • Carrefour doneerde printers en bureaumateriaal aan de provincie Luik om de eerste hulp te kunnen organiseren

  • Verschillende lokale acties werden georganiseerd door de winkels.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.