Carrefour breidt haar aanbod uit met de weidekoe Kwaliteitsketen Carrefour

Evere, 16 maart 2021 - Er ligt een nieuw product in de slagerij-afdeling : Carrefour breidt haar aanbod uit en lanceert de Weidekoe van de Kwaliteitsketen Carrefour. De Kwaliteitsketen Carrefour biedt vele voordelen voor de producenten, de dieren, het milieu en de klant.

Met de Kwaliteitsketen Carrefour gaat de retailer bevoorrechte partnerschappen aan met lokale producenten tegen een eerlijke prijs. Dit label biedt reeds een ruim assortiment producten aan met respect voor het milieu in de afdelingen groenten en fruit, zuivel, vleeswaren, slagerij en vis. Het aanbod breidt zich nu verder uit in slagerij-afdeling met de Weidekoe Kwaliteitsketen Carrefour.

Beter voor de producenten

Met de Kwaliteitsketen staat Carrefour in direct contact met vier groepen Belgische fokkersverenigingen. Deze samenwerking garandeert een eerlijke en transparante vergoeding en maakt het mogelijk de familiale landbouw van deze veehouders in stand te houden. 

Beter voor de dieren

De koeien worden geboren en gefokt op dezelfde boerderij met respect voor het dierenwelzijn. Ze krijgen een plantaardige voeding op basis van gras, zonder GGO’s (<0,9%) en zonder soja tijdens het afmesten. De koeien grazen gedurende ten minste 150 dagen per jaar in de open lucht. 

Beter voor het milieu

Deze Kwaliteitsketen Carrefour biedt ook respect voor het milieu. 

Dankzij fokken met beweiding kan het graslandecosysteem in stand gehouden worden. Op deze manier wordt koolstof vastgehouden in de grond. Zo wordt een deel van de broeikasemissies van de koeien gecompenseerd.

Tijdens het mesten krijgen de koeien sojavrij en lokaal voer. Hun voeder wordt namelijk op de boerderij zelf geproduceerd. 

Bovendien wordt het vlees verpakt in een skinpack om de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt te verminderen.

Beter voor de klant

Tot slot biedt de weidekoe van de Kwaliteitsketen Carrefour ook voordelen voor de klant. Het ras van de koe wordt geselecteerd op basis van de kwaliteit van het vlees (Wit - Blauw - Belgisch), dat afkomstig is van oudere dieren en daardoor gemarmerd en malser is en beter smaakt. 

Last but not least zijn dit 100% Belgische producten want Carrefour werkt in het kader van de Kwaliteitsketen rechtstreeks samen met meer dan 100 Belgische veehouders. Dit garandeert de traceerbaarheid van de producten van het begin tot aan het einde van de productieketen.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.