Carrefour breidt haar aanbod uit met twee nieuwe Kwaliteitsketens Carrefour : gerookte zalm met blockchain en Belgische geitenkaas

Evere, 30 maart 2021 

  • Carrefour lanceert 2 nieuwe Kwaliteitsketens Carrefour : Noorse gerookte zalm en Belgische geitenkaas
  • De Kwaliteitsketen Carrefour beantwoordt aan een strikt lastenboek dat gecontroleerd wordt door een externe organisatie en dat strenger is dan de marktnormen: beter voor het milieu, de dieren, de producenten en de consument. 
  • Zo garanderen we de producenten en de kwekers die partner zijn van de Kwaliteitsketen Carrefour een eerlijke en transparante vergoeding. 
  • Carrefour gebruikt de blockchaintechnologie om transparant te communiceren over de traceerbaarheid van 4 referenties gerookte zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour 

Er zijn nieuwe referenties in de zuivel- en vis afdeling. Carrefour breidt haar aanbod uit met ​ twee nieuwe Kwaliteitsketens Carrefour: gerookte zalm uit Noorwegen en Belgische geitenkaas. De Kwaliteitsketen Carrefour biedt vele voordelen voor de producenten, de dieren, het milieu en de consument.

Met de Kwaliteitsketen Carrefour gaat de retailer bevoorrechte partnerschappen aan met lokale producenten tegen een eerlijke prijs. Het label stelt al een breed gamma voor (meer dan 600 producten) met respect voor het milieu in de afdelingen groenten en fruit, zuivel, charcuterie, slagerij en vis. Het aanbod breidt zich nu verder uit met de gerookte zalm en de geitenkaas van de Kwaliteitsketen Carrefour.

Gerookte zalm uit Noorwegen van de Kwaliteitsketen Carrefour

Gerookte zalm is zeer populair bij de consument en is het hele jaar door een gewild product. Consumenten die het product kopen, hebben wellicht een verandering opgemerkt. Het gamma gerookte zalm uit Noorwegen van de KKC vervangt immers het gamma van Carrefour.

Beter voor de dieren

De zalm van Kwaliteitsketen Carrefour krijgt een gecontroleerde voeding die afgestemd is op zijn natuurlijke behoeften. Deze is rijk aan omega 3 vetzuren en ggo-vrij. De zalm heeft dus een authentieke en verfijnde smaak. 

Beter voor het milieu

De zalm van Kwaliteitsketen Carrefour voldoet aan verschillende garanties voor duurzame aquacultuur: 

  • Voeding gegarandeerd ggo-vrij; 
  • Gekweekt zonder antibiotica
  • Beschikt over het ASC-label (duurzame visvangst)

Beter voor de consument

Carrefour is de eerste retailer die gebruik maakt van de blockchain-technologie om transparant te communiceren over de traceerbaarheid van haar producten. 

De blockchain betreft 4 referenties gerookte zalm van Kwaliteitsketen Carrefour : gesneden gerookte zalm (2, 4 of 8 sneden) en gerookt zalmhart. 

Door de QR-code op de verpakking te scannen, kan de consument het volledige traject van de gerookte zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour volgen alvorens deze in de winkel ligt. Zo kan de consument achterhalen dat de gerookte zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour gekweekt wordt in de Noorse Fjorden en vervolgens koud gerookt wordt op beukenhout in Nederland. 

Bovendien is zalm van Kwaliteitsketen Carrefour verkrijgbaar in nieuwe producten: gravlax-zalm, gerookte zalmreepjes, sashimi van zalm, zalm bellevue en de warmgestoofde zalm. 

Met in totaal negen variaties is er zo voor elk wat wils.

De geitenkaas van Kwaliteitsketen Carrefour

De geitenkaas van Kwaliteitsketen Carrefour biedt ook vele voordelen. 

Beter voor de producent

Voor de Kwaliteitsketen Carrefour werkt de retailer samen met een fokker die gevestigd is in Impe en die is geselecteerd voor zijn knowhow en zijn inzet. Dit partnerschap garandeert de fokker een correcte en transparante vergoeding. 

De geitenkaas wordt vervolgens geproduceerd in een ambachtelijke kaasmakerij in Destelbergen.

Beter voor de dieren en het milieu

De geiten worden geboren en gekweekt op dezelfde boerderij en met respect voor het dierenwelzijn. Ze krijgen lokaal voeder dat gegarandeerd ggo-vrij (<0;9%) en soja-vrij is. Ze kunnen 120 dagen per jaar in open lucht grazen (buiten de lactatieperiode) en worden in open gebouwen grootgebracht. Deze criteria zijn vastgelegd in het lastenboek, worden gecontroleerd door een externe organisatie en zijn strenger dan de marktnormen.

Zonnepanelen worden gebruikt om een deel van de elektriciteit in de kaasmakerij op te wekken. 

Beter voor de consument

De geitenkaas van Kwaliteitsketen Carrefour komt ook de consumenten ten goede. Deze 100% Belgische kaas heeft voor elk wat wils: consumenten kunnen kiezen tussen naturel, honing, kruiden en gerijpte geitenkaas. Deze kwaliteitsketen Carrefour garandeert ook de traceerbaarheid van het product van de producent tot aan de melkverwerking.

Over de Kwaliteitsketen Carrefour

Sinds 1992 biedt de Kwaliteitsketen Carrefour de consument smaakvolle kwaliteitsproducten aan, met garantie voor het respect voor het milieu en het dierenwelzijn. Het kwaliteitslabel staat immers voor een duurzame, structurele samenwerking met meer dan 25.000 lokale producenten, die een eerlijke ​ vergoeding krijgen voor hun producten. Dit alles zonder extra kosten voor de consument aangezien alle producten van de Kwaliteitsketen Carrefour tegen een toegankelijke prijs worden aangeboden.

Voor meer informatie over de Kwaliteitsketen Carrefour: https://www.carrefour.eu/nl/beter-eten/producten/kwaliteitsketen.html

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.