Carrefour bundelt krachten met Forem en Epicuris om kandidaten op te leiden voor knelpuntberoepen

Evere, 29 maart 2022 - Al 4 jaar lang werkt Carrefour samen met Forem en Epicuris om kandidaten op te leiden voor knelpuntberoepen. Epicuris is het Forem Competence Center dat zich toelegt op de handel in levensmiddelen. Als onderdeel van haar HR-beleid heeft Carrefour het Act For Change-platform dat 4 pijlers omvat: Act For Simplicity, Act For Customer, Act For transformation en Act For People. Dit opleidingsinitiatief past natuurlijk in de pijler Act For People, waarvan de ontwikkeling van talent een van de doelstellingen is. Met deze trainingen kunnen huidige en nieuwe medewerkers hun vaardigheden verrijken en hun loopbaan ontwikkelen. 

Tijdens de eerste Epicuris-sessie van 2022 in maart konden zeven productiemedewerkers vleeswaren hun opleiding afronden. Ze ontvingen hun getuigschrift van kennis en vakbekwaamheid. Op het einde van deze opleiding werden ze aangenomen bij Carrefour om daar als professional  aan de slag te gaan in verschillende hypermarkten in het land. 

Ontwikkeling van vaardigheden vormt de kern van de samenwerking tussen Epicuris en Carrefour

Carrefour stimuleert de opleiding en ontwikkeling van de vaardigheden van haar medewerkers en van nieuwe talenten. “Een van de missies van het Epicuris Competence Center is om werkzoekenden in knelpuntberoepen op te leiden om duurzame sociaal-professionele integratie te bevorderen en zo het competentieniveau van de reservepool aan gekwalificeerde arbeidskrachten te verhogen als antwoord op verwachtingen van de werkgever. In 2017 vond 75% van de werkzoekenden een job na hun opleiding bij Epicuris (99% in mobiele units).”, aldus Epicuris.

Kwalificerende opleiding voor knelpuntberoepen

Deze opleiding is bedoeld voor werkzoekenden, studenten, docenten, arbeiders en bedrijven in de voedingssector. De kandidaten die zich via Carrefour of Le Forem aanmelden, konden een kwalificerende opleiding volgen waarin theorie en praktijk werden gecombineerd. De opleiding ging van start met theoretische en praktische stage van een maand in het opleidingscentrum met trainers van Carrefour België en Epicuris. Daar werden de kandidaten opgeleid om te voldoen aan de vereisten en vaardigheden van productiemedewerkers vleeswaren. Na deze stage volgde een maand praktijkgerichte opleiding in de specifieke preparatie en snijtechnieken die bij Carrefour worden toegepast. Daarna volgde nog een stage van 3 maanden en dit zowel in de winkel als in een speciale mobiele unit. Tijdens deze stage is er wekelijks een terugkomdag gepland in het opleidingscentrum om de opleiding en de snijtechnieken af te ronden. Aan het einde van deze opleiding ontvingen zeven kandidaten een certificaat.
 

Kenneth de Wolf is pas afgestudeerden aan de opleiding. Hij maakt sinds kort deel uit va,  het Carrefour Hypermarkt-team in Strombeek. Directeur Frédéric Herregods is verheugd hem aan te nemen als nieuwe medewerker: “Want een bedrijf dat groeit, is een bedrijf dat zijn medewerkers laat groeien. Ik feliciteer Kenneth met het succes van zijn stage bij Epicuris. Kenneth begon bij ons met een contract voor bepaalde tijd en toonde meteen zijn interesse in het vak van slager en het werken in de werkplaats. Ik ben trots op Carrefour Belgium, dat opleidingen voor onze medewerkers organiseert en hen toelaat om vaardigheden op te doen die essentieel zijn voor de service die we onze klanten willen bieden. Na 6 intensieve weken stage eindigt het mooie verhaal met een contract van onbepaalde duur! Nogmaals een pluim voor Kenneth.”

Opleidingsmogelijkheden voor andere beroepen

Carrefour biedt deze opleiding al 4 jaar aan en is van plan om dit programma in de toekomst uit te breiden naar andere knelpuntberoepen zoals productiemedewerkers bakkerij en zal dus blijven investeren in de opleiding van haar medewerkers.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.