Carrefour dankt haar klanten voor hun vrijgevigheid: de Solidaire Afronding brengt 125.965 euro opvoor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië

carrefour-solidaire-afronding-bedankt.webp

Zaventem, 22 februari 2023 - Van 8 tot 19 februari heeft Carrefour een solidaire afronding georganiseerd om de slachtoffers van de aardbeving met een kracht van 7,8, die op maandag 6 februari in Turkije plaatsvond, te steunen. Tijdens deze periode konden klanten, die dat wensten hun aankopen in de Carrefour-winkels naar de volgende euro afronden. Deze grootschalige actie bracht 125.965 euro op. Carrefour dankt al haar klanten voor hun giften en vrijgevigheid.

Het geld werd rechtstreeks geschonken aan de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen die via het noodfonds voor rampenbestrijding onmiddellijk contant geld verstrekken aan de Syrische en Turkse Rode Halve Maanverenigingen zodat de medische en noodhulpinspanningen worden voortgezet.

Om de acties van de Rode Kruisbeweging voor de slachtoffers van de aardbeving te steunen, kunnen nog steeds donaties worden gedaan via de website van het Belgische Rode Kruis.

Een lokale actie in de Carrefour Express in Vilvoorde in samenwerking met het dienstencentrum

Vele essentiële kinderverzorgingsartikelen zoals kleding, luiers, flessen, fopspenen werden ingezameld dankzij de medewerking van de franchisepartners van Carrefour Express in Vilvoorde - Umit Bassoy en Rukiye Arkaya - in samenwerking met de teams van het dienstencentrum in Zaventem, met name Fernand De Decker: een mooi voorbeeld van solidariteit.

Solidaire Afronding Turkije Syrië 125 965 €

MP4 - 882 Kb
Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.