Carrefour drukt zijn stempel in de gemeente van ’s lands grootste groente- en fruitveiling en opent een nieuwe Express in Sint-Katelijne-Waver

Evere, 15 december 2021 – Carrefour kondigt vandaag de opening aan van zijn vernieuwde Express buurtwinkel in de gemeente die al jaren bekend staat als de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België, met name Sint-Katelijne-Waver. Met deze buurtwinkel, wil Carrefour niet alleen verse groente- en fruit blijven aanbieden maar voornamelijk studenten en on-the-go klanten makkelijk en snel laten winkelen met een gediversifieerd aanbod voor dagelijkse behoeften.     

Na de sporthal, de uitbating van een Express

Franchisepartner Enver Adikti kan bogen op heel wat ervaring gezien hij reeds een Carrefour Express uitbaatte in Wilrijk. Ook baatte hij eerder de kantine uit van de sporthal van Sint-Katelijne-Waver waardoor hij reeds heel wat contacten heeft bij de lokale bevolking.  “Het voelt als een beetje thuiskomen”, zegt Adikti zelf. “Ik ken hier heel wat mensen en ben vastberaden om mijn klanten met dezelfde zorgen te omringen als dat ik ze toen bediend heb in de kantine”. 

Toegankelijk en duurzaam

Deze Express bevindt zich op 200m van het marktplein en heeft een winkeloppervlakte van 350 m2 . De winkel, waar vroeger een andere retailer en fruitmarkt Cools huisde, werd volledig gerenoveerd waarbij gebruik werd gemaakt van energiezuinige materialen op het vlak van verlichting en installaties. Zo wordt er onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2- en heeft de winkel overal Led-verlichting.  De Express heeft naast en achter de winkel een ruime parking van een 50-tal plaatsen. Ook fietsrekken staan voor de winkel zodat men veilig en snel zijn fiets kwijt kan bij het boodschappen doen.

De buurtwinkel zal in de smaak vallen bij de on-the-go klanten en de talrijke studenten van de scholen ietwat verderop die nog snel wat dagelijkse inkopen willen doen of hun middagbroodje willen afhalen.  De winkel is 6 dagen op 7 open van 8u30 tot 19u00 en op zondag tot 18u00. Sluitingsdag is donderdag. 

Vers en makkelijke kant-en-klaar maaltijden

De Carrefour Express bakt elke dag vers brood, pistolets en koffiekoeken voor de klanten, en dit de hele dag door.   

De Express van St-Katelijne-Waver heeft een mooi uitgebalanceerd assortiment beenhouwerij en uiteraard een mooie fruit- en groenteafdeling. Sint-Katelijne-Waver moet immers zijn roots waardig blijven als grootste groente- en fruitveiling van het land. Ook heel wat bio-producten zijn aanwezig evenals veggieproducten. Milieubewuste klanten zullen het gamma aan bulkproducten sterk waarderen.

Studenten zullen de kant-en klare maaltijdvoorzieningen en -oplossingen zeker smaken : maaltijdsalades en kant-en-klare warme maaltijden. Vers te persen fruitsap en heerlijke verse koffie zijn er eveneens te verkrijgen. Binnenkort zullen ook belegde broodjes deel uitmaken van het dagelijks assortiment.

Verder biedt de winkel loterijproducten, bloemen en media aan. De klant kan er ook een 50-tal lokale specialiteiten verkrijgen waaronder galetten, appelstroop en perenstroop van de Belgische producent De Drie Wilgen uit het naburige Nijlen, heerlijke koffie van koffiebranderij De Kraanvogel uit Mechelen, ambachtelijke honing, choco, confituur en honing- en kruidensnoepjes van Den Gouden Haan, lokaal gewonnen honing van Imkerij Zoetgoud uit Mechelen, en handgemaakte chocoladeproducten van de jonge dynamische onderneming Castel du Chocolat.

Voor last minute bezoek of feestjes thuis zijn er gekoelde dranken beschikbaar in de speciaal daarvoor voorziene koeltoog.

Too good to go

De Carrefour Express van Sint-Katelijne-Waver neemt ook deel aan de strijd tegen voedselverspilling door samen te werken met Too Good to Go. De dagverse overschotten of nog eetbare producten die niet verkocht worden na sluitingstijd worden hierbij via de TooGoodToGo app aan een verminderde prijs te koop aangeboden.

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel :

Adres:
Generaal Deschachtstraat 37
2860 Sint-Katelijne-Waver 

Openingsuren:
Maandag tot zaterdag : 8u00-19u00. Zondag 8u00-18u00. Gesloten op donderdag

Franchisepartner:
Enver Adikti

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.