Carrefour drukt zijn stempel in de gemeente van ’s lands grootste groente- en fruitveiling en opent een nieuwe Express in Sint-Katelijne-Waver

Evere, 15 december 2021 – Carrefour kondigt vandaag de opening aan van zijn vernieuwde Express buurtwinkel in de gemeente die al jaren bekend staat als de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België, met name Sint-Katelijne-Waver. Met deze buurtwinkel, wil Carrefour niet alleen verse groente- en fruit blijven aanbieden maar voornamelijk studenten en on-the-go klanten makkelijk en snel laten winkelen met een gediversifieerd aanbod voor dagelijkse behoeften.     

Na de sporthal, de uitbating van een Express

Franchisepartner Enver Adikti kan bogen op heel wat ervaring gezien hij reeds een Carrefour Express uitbaatte in Wilrijk. Ook baatte hij eerder de kantine uit van de sporthal van Sint-Katelijne-Waver waardoor hij reeds heel wat contacten heeft bij de lokale bevolking.  “Het voelt als een beetje thuiskomen”, zegt Adikti zelf. “Ik ken hier heel wat mensen en ben vastberaden om mijn klanten met dezelfde zorgen te omringen als dat ik ze toen bediend heb in de kantine”. 

Toegankelijk en duurzaam

Deze Express bevindt zich op 200m van het marktplein en heeft een winkeloppervlakte van 350 m2 . De winkel, waar vroeger een andere retailer en fruitmarkt Cools huisde, werd volledig gerenoveerd waarbij gebruik werd gemaakt van energiezuinige materialen op het vlak van verlichting en installaties. Zo wordt er onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2- en heeft de winkel overal Led-verlichting.  De Express heeft naast en achter de winkel een ruime parking van een 50-tal plaatsen. Ook fietsrekken staan voor de winkel zodat men veilig en snel zijn fiets kwijt kan bij het boodschappen doen.

De buurtwinkel zal in de smaak vallen bij de on-the-go klanten en de talrijke studenten van de scholen ietwat verderop die nog snel wat dagelijkse inkopen willen doen of hun middagbroodje willen afhalen.  De winkel is 6 dagen op 7 open van 8u30 tot 19u00 en op zondag tot 18u00. Sluitingsdag is donderdag. 

Vers en makkelijke kant-en-klaar maaltijden

De Carrefour Express bakt elke dag vers brood, pistolets en koffiekoeken voor de klanten, en dit de hele dag door.   

De Express van St-Katelijne-Waver heeft een mooi uitgebalanceerd assortiment beenhouwerij en uiteraard een mooie fruit- en groenteafdeling. Sint-Katelijne-Waver moet immers zijn roots waardig blijven als grootste groente- en fruitveiling van het land. Ook heel wat bio-producten zijn aanwezig evenals veggieproducten. Milieubewuste klanten zullen het gamma aan bulkproducten sterk waarderen.

Studenten zullen de kant-en klare maaltijdvoorzieningen en -oplossingen zeker smaken : maaltijdsalades en kant-en-klare warme maaltijden. Vers te persen fruitsap en heerlijke verse koffie zijn er eveneens te verkrijgen. Binnenkort zullen ook belegde broodjes deel uitmaken van het dagelijks assortiment.

Verder biedt de winkel loterijproducten, bloemen en media aan. De klant kan er ook een 50-tal lokale specialiteiten verkrijgen waaronder galetten, appelstroop en perenstroop van de Belgische producent De Drie Wilgen uit het naburige Nijlen, heerlijke koffie van koffiebranderij De Kraanvogel uit Mechelen, ambachtelijke honing, choco, confituur en honing- en kruidensnoepjes van Den Gouden Haan, lokaal gewonnen honing van Imkerij Zoetgoud uit Mechelen, en handgemaakte chocoladeproducten van de jonge dynamische onderneming Castel du Chocolat.

Voor last minute bezoek of feestjes thuis zijn er gekoelde dranken beschikbaar in de speciaal daarvoor voorziene koeltoog.

Too good to go

De Carrefour Express van Sint-Katelijne-Waver neemt ook deel aan de strijd tegen voedselverspilling door samen te werken met Too Good to Go. De dagverse overschotten of nog eetbare producten die niet verkocht worden na sluitingstijd worden hierbij via de TooGoodToGo app aan een verminderde prijs te koop aangeboden.

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel :

Adres:
Generaal Deschachtstraat 37
2860 Sint-Katelijne-Waver 

Openingsuren:
Maandag tot zaterdag : 8u00-19u00. Zondag 8u00-18u00. Gesloten op donderdag

Franchisepartner:
Enver Adikti

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.