Carrefour en Deliveroo België slaan handen in elkaar: 1193 producten thuis geleverd in minder dan 30 minuten

 • Tienduizenden Deliveroo-klanten kunnen weldra Carrefour-producten in minder dan 30 minuten laten bezorgen. 

 • Met de nieuwe samenwerking willen Carrefour en Deliveroo klanten tonen hoe de toekomst van lokaal kopen er kan uitzien.

 • Het initiatief maakt deel uit van de ambitie van Carrefour-groep om de aankoop van producten te vergemakkelijken voor hun of klanten, via nieuwe partnerschappen en kanalen. 

 • De samenwerking is een primeur voor Deliveroo België en komt tegemoet aan de groeiende vraag van haar klanten naar de thuislevering van essentiële middelen, zowel in België als in het buitenland.

 • Het vernieuwende aanbod is geschikt voor elk budget en gelegenheid, of het nu gaat om een aperitief, een uitgebreide maaltijd, vergeten ingrediënten, een zoet tussendoortje, wijn of levensmiddelen.

Duizenden gezinnen kunnen vanaf dit weekend met gebruik van de app van bezorgingsdienst Deliveroo in slechts 30 minuten eten en drinken laten bezorgen vanuit hun Carrefour-winkel.    

Het aantal verkooppunten en de geografische reikwijdte zijn momenteel nog beperkt. Vanaf dit weekend is Carrefour alvast beschikbaar via Deliveroo in Brussel. Luik, Antwerpen en Gent openen eind deze maand.

Als het initiatief succesvlok blijkt, willen Deliveroo en Carrefour snel uitbreiden naar andere steden. In een latere fase kan dit verder opgeschaald worden.

Deelnemende winkels:

 • Carrefour Express Louisa - 1050 Brussel

 • Carrefour City Anspach - 1000 Brussel

 • Carrefour Express WSP - 1150 Brussel

 • Carrefour Express Meiser - 1030 Brussel

 • Carrefour Express Prins van Oranje - 1180 Brussel

 • Carrefour Express Destenay - 4000 Luik

 • Carrefour Express Ossenmarkt - 2000 Antwerpen

 • Carrefour Express - 9000 Gent

In totaal hebben klanten keuze uit 1193 producten, waaronder kant-en-klaarmaaltijden, fruit, groenten, vlees, melk, snacks en schoonmaakproducten, maar ook bier en andere dranken. Naast de meer klassieke categorieën, kunnen klanten ook basisbenodigdheden voor baby's of huisdieren bestellen. De kwaliteit van de producten staat centraal en er zal ook een ruim aanbod aan biologische producten beschikbaar zijn, ideaal voor een aperitief of een snelle hap.

Klanten kunnen elke dag van de week tot 19.30 uur bestellingen plaatsen en dat 7 dagen op 7.

Naast de standaardbezorging, bieden Carrefour en Deliveroo ook pick-up aan: een praktische en snelle oplossing die het mogelijk maakt om via de app een bestelling te plaatsen en je boodschappen tien minuten later in de winkel op te halen, zonder dat de klant leveringskosten hoeft te betalen. Een primeur in België!

De samenwerking kadert binnen de ambitie van Carrefour om te blijven innoveren en hun klanten makkelijker toegang te geven tot hun producten. Het Franse merk pionierde eerder al in deze strategie met de introductie van leveringen via ShipTo en SimplyYouBox®-maaltijdboxen.

Deliveroo, dat in België samenwerkt met 3.000 restaurants en 3.000 koeriers, kende de voorbije maanden een snelle groei en expansie in het aantal leveringen en wil deze trend voortzetten. Voor Deliveroo België is de samenwerking met een lokale supermarktketen een primeur. In het buitenland heeft Deliveroo al ervaring met grote namen zoals Monoprix en Picard in Frankrijk, Carrefour en Fresco in Italië en Marks & Spencers in Hongkong, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Arnaud Lesne, directeur Innovatie en Partnerschap bij Carrefour, zegt: "Deze samenwerking met Deliveroo biedt ons een nieuwe kans om onze klanten een voorproefje te geven van wat de toekomst van lokaal kopen voor ons zou kunnen zijn. Creatief en innovatief zijn betekent leven aan het leven toevoegen. Onze samenwerking met Deliveroo biedt een enorm potentieel om nieuwe en bestaande klanten meer keuze en flexibiliteit te geven in hun beslissing wanneer en hoe ze willen winkelen bij Carrefour.”

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo, zegt: "De diensten van Deliveroo zijn van cruciaal belang gebleken, zowel in België als in vele andere landen waar we actief zijn, om gezinnen de mogelijkheid te geven om snel de maaltijden of boodschappen te halen die ze nodig hebben zonder dat ze hun huis hoeven te verlaten. Dankzij dit nieuwe partnerschap zal het uitgebreide assortiment van Carrefour in slechts 30 minuten beschikbaar zijn voor klanten. Wij zijn verheugd dat we kunnen samenwerken met een merk dat bij Belgen in de smaak valt, dat blijft innoveren en dat aan ieders eisen voldoet".

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.