Carrefour en KBVB verlengen exclusief partnership Rode Duivels en Red Flames tot 2024

PHOTONEWS_10899091-032.jpg

Carrefour en KBVB willen de Belgen de komende jaren sportplezier blijven bezorgen en  verlengen daarom hun samenwerking die in 2014 van start ging tot 2024. Dankzij deze exclusieve samenwerking brengt Carrefour de Duivels en de Flames nog dichter bij de fans, wat ook aansluit bij de missie van Carrefour: het beste toegankelijke maken voor iedereen. Deze samenwerking zal het mogelijk maken om het hele jaar door aandacht te krijgen voor de nationale elftallen en niet enkel tijdens de grote evenementen zoals een EK en een WK.

Voetbal is vandaag de populairste sport in België, zowel op vlak van aantal clubs, aantal deelnemers als mensen die aangeven geïnteresseerd te zijn in voetbal (78% van de bevolking verklaart interesse te hebben in de Rode Duivels/Red Flames [1] ). Bij deze groep horen zowel 'die hard' voetbalfans als de doorsnee Belg die tijdens de halve finales de Belgische driekleur draagt. De Rode Duivels en de Red Flames zijn fantastische sportploegen die erin slagen om de Belgen te verenigen.

De spelers en speelsters zullen ingezet worden als ambassadeurs van een gezonde levensstijl waarin voeding en beweging een belangrijke rol spelen. De link tussen sport en gezonde/evenwichtige is natuurlijk snel gelegd. Zo zullen er bij de wedstrijden bijvoorbeeld ‘Act For Food’ Food Trucks komen van Carrefour die meer evenwichtige alternatieven aanbieden voor de klassieke hamburger-friet. 

De afgelopen jaren konden de klanten van Carrefour genieten van spaaracties en leuke activaties rond de Duivels. Zo konden afgelopen zomer nog unieke gezelschapsspelletjes van de Rode Duivels en de Red Flames verkregen worden.Ook de komende jaren zullen de Carrefour-klanten zich kunnen verwachten aan vernieuwende acties en exclusieve voordelen die voortkomen uit deze exclusieve samenwerking.Een mooi voorbeeld is dat er ook tickets voor thuiswedstrijden van de Duivels en de Flames aangekocht kunnen worden bij Carrefour, zowel bij de winkels in eigen beheer als bij de Carrefour franchise-partners. 

David Kestermans, Directeur Marketing, Digital en ICT bij Carrefour Belgium: “Voetbal is emotie. De Rode Duivels en de Red Flames hebben ons al veel prachtige sportmomenten bezorgd en zullen dat ongetwijfeld nog doen in de toekomst. We willen onze klanten exclusieve ervaringen aanbieden rond voetbal, positieve emoties genereren, wat ten goede komt van het mentaal welzijn. Anderzijds willen we sportbeoefenaars en fans begeleiden om gezond te leven, met name om evenwichtig te eten. Mens sana in corpore sano. Dit is belangrijk op nationaal vlak met de ondersteuning van de nationale voetbalploegen maar evenzeer op lokaal en regionaal vlak met verschillende initiatieven voor de verenigingen rond onze winkels.” 

Manu Leroy, Directeur Marketing en Communicatie van de KBVB, is ook verheugd dat Carrefour het avontuur met de Koninklijke Belgische Voetbalbond voortzet: “Carrefour is een loyale en creatieve partner die met z’n partnership onze ambities en doelstellingen deelt. Tijdens de afgelopen jaren heeft Carrefour met toffe activaties mee geholpen om de band met onze supporters te versterken. Ook de komende 4 jaar zal Carrefour hier sterk op inzetten: zo breiden we de exclusieve Carrefour-merchandising verder uit en zal er nog steeds de mogelijkheid zijn om tickets te kopen voor wedstrijden in de winkels. Bovendien zal Carrefouronze meest trouwe fans, namelijk de leden van Fanclub 1895, belonen met speciale voordelen in de Carrefourwinkels via hun lidkaart."

 

[1] Bron: Nielsen sponsorlink executive summary 2019.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.