Carrefour gaat verder in haar Missie Zero Waste en en schaft papieren zakken voor fruit en groenten af in twee winkels

Evere, 5 mei 2022 - In het kader van haar Missie Zero Waste-acties en -verbintenissen neemt Carrefour concrete initiatieven om afval te verminderen en zo bij te dragen tot het behoud van het milieu. 

Vanaf 2 mei 2022 zullen de Carrefour-hypermarkt in Mont-Saint-Jean en de Carrefour Market Molière in Elsene de papieren zakken in de groente- en fruitafdeling afschaffen. Herbruikbare katoenen tassen met meerdere voordelen zijn beschikbaar voor klanten. Ze besparen 175 ton papier per jaar en zijn wasbaar, zodat ze bijna onbeperkt kunnen worden hergebruikt.

Beide winkels zullen de klanten elk 3 bonnen geven om in te ruilen voor een gratis biokatoenen tas.

De afschaffing van papieren zakken voor groenten en fruit in deze twee winkels is een test die op grotere schaal zal worden toegepast. De overstap naar herbruikbare en duurzame tassen werd 3 jaar geleden gelanceerd, met biologisch katoenen draagtassen met dubbele handvatten, ideaal om grote boodschappentassen te vervangen. De biokatoenen zakken zijn geschikt voor groenten en fruit, maar ook voor bulkgoed.

Carrefour strijdt actief tegen plastic voor eenmalig gebruik. Door de verkoop van plastic zakken tegen 10 eurocent aan de kassa stop te zetten, vermindert Carrefour het gebruik van plastic met 703 ton per jaar. Carrefour zet zich concreet in voor de strijd tegen plastic met drie acties uit haar Act for Food-programma: actie 9, actief strijden tegen plastic; actie 11, productverpakkingen verminderen en actie 14; tegen 2025 evolueren naar 100% recycleerbare verpakkingen. Een actieplan werd opgesteld om verpakkingsinnovaties van eigen merk op te nemen volgens de principes van de kringloopeconomie.

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.