Carrefour geeft voorrang aan zorgpersoneel en 65-plussers

18 maart 2020- Na een reeks maatregelen die gisteren werden aangekondigd, waaronder de beperking van het aantal klanten in de winkels, kondigt Carrefour vandaag aan dat zorgmedewerkers en mensen van 65 jaar en ouder voorrang zullen krijgen bij het winkelen. De bestellingen van 65-plussers via ShipTo zullen ook met voorrang worden verwerkt.

 
 

Sinds de ochtend van 18 maart is het aantal klanten in de Carrefour-winkels beperkt tot 1 klant voor maximaal 15 m². Als deze limiet is bereikt, moeten klanten in de rij staan, terwijl ze uiteraard een afstand van anderhalve meter houden tot andere personen.

Uit solidariteit wil Carrefour prioriteit geven aan twee groepen mensen:

  • Zorgmedewerkers, die hard werken in de strijd tegen het coronavirus en weinig tijd hebben om te winkelen
  • Mensen van 65 jaar en ouder, aangezien dit een bijzonder kwetsbare groep is.

Om het werk van de bewaker, die de toestroom van klanten bij de ingang kanaliseert, te vergemakkelijken, worden zorgmedewerkers uitgenodigd om spontaan hun professionele badge te tonen.

Daarnaast krijgen bestellingen die via de ShipTo-dienst worden geplaatst ook voorrangvoor personen boven de 65 jaar. Carrefour vraagt hen om hun bestelling bij voorkeur tussen 9 en 11 uur ‘s ochtends te plaatsen. Dit kan via de applicatie of telefonisch (0465 49 99 49 en 0485 66 20 83).

Deze beslissing vormt een aanvulling op de reeks maatregelen die reeds door Carrefour zijn genomen:

  • Transparante schermen in plexiglas tussen de kassa en de klanten
  • Vloermarkering om de gewenste afstand van anderhalve meter tussen twee personen aan te duiden, vooral bij de kassa’s en aan het onthaal
  • Aanmoediging van kaartbetalingen om de afhandeling van contant geld te verminderen; ter herinnering, slechts één op de drie kassa’s zal contante betaling accepteren
  • Handschoenen en gel ter beschikking van de medewerkers
  • Een intensievere reiniging en ontsmetting in de winkel

Al deze maatregelen zullen in de loop van de tijd evolueren. Carrefour volgt de evolutie van de maatregelen van de federale overheid op de voet en zal zich hieraan aanpassen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.