Carrefour hanteert twee stille uren per dag in haar winkels in België

  • Elke dag tussen 14 en 16 uur worden de lichten gedimd en de muziek uitgezet.  

  • Deze nieuwe maatregel is van toepassing vanaf 29 november 2022.

  • Alle Carrefour Hyper en Market winkels zijn betrokken, franchisenemers zijn vrij om het toe te passen zoals ze willen.

Zaventem, 29 november 2022 - Vanaf 29 november 2022 biedt Carrefour haar klanten elke dag tussen 14 en 16 uur twee uur stilte aan. Lichten gedimd, soundtrack uitgeschakeld, microfoon gesprekken gedempt, het doel is om een rustige sfeer te creëren. Maar liefst 100.000 mensen in België zijn hoogsensitief, wat betekent dat zij zeer gevoelig zijn voor drukte en lawaai. Het is de bedoeling dat deze mensen én personen met een autisme-spectrum stoornis in alle rust hun boodschappen kunnen doen.

Dit is een uniek initiatief in België. Het is volledig in overeenstemming met de waarden en verbintenissen van Carrefour en maakt deel uit van haar integratieplan. Carrefour wil bijdragen tot een tolerantere wereld voor iedereen.

Affiches in de winkel informeren de klanten over deze nieuwe praktijk, die zal worden toegepast in alle Carrefour Hyper en Market winkels in eigen beheer. Het staat de franchise partners vrij deze maatregel naar eigen goeddunken toe te passen.

*Alle Carrefour Express-winkels en sommige Carrefour Market-winkels worden beheerd door partner-franchisenemers. 

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.