Carrefour hanteert twee stille uren per dag in haar winkels in België

  • Elke dag tussen 14 en 16 uur worden de lichten gedimd en de muziek uitgezet.  

  • Deze nieuwe maatregel is van toepassing vanaf 29 november 2022.

  • Alle Carrefour Hyper en Market winkels zijn betrokken, franchisenemers zijn vrij om het toe te passen zoals ze willen.

Zaventem, 29 november 2022 - Vanaf 29 november 2022 biedt Carrefour haar klanten elke dag tussen 14 en 16 uur twee uur stilte aan. Lichten gedimd, soundtrack uitgeschakeld, microfoon gesprekken gedempt, het doel is om een rustige sfeer te creëren. Maar liefst 100.000 mensen in België zijn hoogsensitief, wat betekent dat zij zeer gevoelig zijn voor drukte en lawaai. Het is de bedoeling dat deze mensen én personen met een autisme-spectrum stoornis in alle rust hun boodschappen kunnen doen.

Dit is een uniek initiatief in België. Het is volledig in overeenstemming met de waarden en verbintenissen van Carrefour en maakt deel uit van haar integratieplan. Carrefour wil bijdragen tot een tolerantere wereld voor iedereen.

Affiches in de winkel informeren de klanten over deze nieuwe praktijk, die zal worden toegepast in alle Carrefour Hyper en Market winkels in eigen beheer. Het staat de franchise partners vrij deze maatregel naar eigen goeddunken toe te passen.

*Alle Carrefour Express-winkels en sommige Carrefour Market-winkels worden beheerd door partner-franchisenemers. 

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.