Carrefour is de eerste retailer die gebruikte mondmaskers recycleert

Evere, 10 november 2020 – De wegwerp mondmaskers zijn niet biologisch afbreekbaar en vormen bijgevolg een gevaar voor het milieu. Carrefour werkt daarom samen met TerraCycle en met de Suez-groep voor de recyclage van wegwerp mondmaskers. Klanten kunnen hun gebruikte mondmaskers voortaan inleveren aan de ingang van Carrefour-winkels in een Zero Waste box.

De gerecycleerde mondmaskers worden verwerkt en gedesinfecteerd om daarna omgevormd te worden tot tuingereedschap en tuinaccessoires.

Klanten kunnen hun gebruikte mondmaskers inleveren in volgende winkels: Carrefour Market Waterloo, Carrefour Hypermarkt Mont-Saint-Jean en Carrefour Hypermarkt Evere. 

Veilig boodschappen doen dankzij de strikte veiligheidsmaatregelen in de winkels

De versterkte veiligheidsmaatregelen blijven van toepassing in de winkels : 

  • Herinnering aan de essentiële hygiënemaatregelen bij het binnenkomen in de winkel;

  • Verplicht dragen van een mondmasker ;

  • Bewaker bij de ingang;

  • Hydro-alcoholische gel ter beschikking ;

  • Plexiglas wanden aan de kassa’s;

  • Zoveel mogelijk kassa’s geopend om de klantenstroom te kunnen kanaliseren ;   

  • Extra reiniging en ontsmetting van het materiaal en van de lokalen;

  • 1 klant per 15m² (daar waar de wet voorziet in 1 klant per 10m²);

  • Carrefour nodigt de klanten uit om zoveel mogelijk alleen naar de winkel te gaan (met uitzondering van kinderen onder de 12 jaar of hulpbehoevende personen).

2020.11.09 Recyclage des masques jetables FR.pdf

PDF - 908 Kb

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.