Carrefour is de eerste retailer die gebruikte mondmaskers recycleert

Evere, 10 november 2020 – De wegwerp mondmaskers zijn niet biologisch afbreekbaar en vormen bijgevolg een gevaar voor het milieu. Carrefour werkt daarom samen met TerraCycle en met de Suez-groep voor de recyclage van wegwerp mondmaskers. Klanten kunnen hun gebruikte mondmaskers voortaan inleveren aan de ingang van Carrefour-winkels in een Zero Waste box.

De gerecycleerde mondmaskers worden verwerkt en gedesinfecteerd om daarna omgevormd te worden tot tuingereedschap en tuinaccessoires.

Klanten kunnen hun gebruikte mondmaskers inleveren in volgende winkels: Carrefour Market Waterloo, Carrefour Hypermarkt Mont-Saint-Jean en Carrefour Hypermarkt Evere. 

Veilig boodschappen doen dankzij de strikte veiligheidsmaatregelen in de winkels

De versterkte veiligheidsmaatregelen blijven van toepassing in de winkels : 

  • Herinnering aan de essentiële hygiënemaatregelen bij het binnenkomen in de winkel;

  • Verplicht dragen van een mondmasker ;

  • Bewaker bij de ingang;

  • Hydro-alcoholische gel ter beschikking ;

  • Plexiglas wanden aan de kassa’s;

  • Zoveel mogelijk kassa’s geopend om de klantenstroom te kunnen kanaliseren ;   

  • Extra reiniging en ontsmetting van het materiaal en van de lokalen;

  • 1 klant per 15m² (daar waar de wet voorziet in 1 klant per 10m²);

  • Carrefour nodigt de klanten uit om zoveel mogelijk alleen naar de winkel te gaan (met uitzondering van kinderen onder de 12 jaar of hulpbehoevende personen).

2020.11.09 Recyclage des masques jetables FR.pdf

PDF - 908 Kb

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.