Skip to Content

Carrefour is de eerste retailer die gebruikte mondmaskers recycleert

Evere, 10 november 2020 – De wegwerp mondmaskers zijn niet biologisch afbreekbaar en vormen bijgevolg een gevaar voor het milieu. Carrefour werkt daarom samen met TerraCycle en met de Suez-groep voor de recyclage van wegwerp mondmaskers. Klanten kunnen hun gebruikte mondmaskers voortaan inleveren aan de ingang van Carrefour-winkels in een Zero Waste box.

De gerecycleerde mondmaskers worden verwerkt en gedesinfecteerd om daarna omgevormd te worden tot tuingereedschap en tuinaccessoires.

Klanten kunnen hun gebruikte mondmaskers inleveren in volgende winkels: Carrefour Market Waterloo, Carrefour Hypermarkt Mont-Saint-Jean en Carrefour Hypermarkt Evere. 

Veilig boodschappen doen dankzij de strikte veiligheidsmaatregelen in de winkels

De versterkte veiligheidsmaatregelen blijven van toepassing in de winkels : 

  • Herinnering aan de essentiële hygiënemaatregelen bij het binnenkomen in de winkel;

  • Verplicht dragen van een mondmasker ;

  • Bewaker bij de ingang;

  • Hydro-alcoholische gel ter beschikking ;

  • Plexiglas wanden aan de kassa’s;

  • Zoveel mogelijk kassa’s geopend om de klantenstroom te kunnen kanaliseren ;   

  • Extra reiniging en ontsmetting van het materiaal en van de lokalen;

  • 1 klant per 15m² (daar waar de wet voorziet in 1 klant per 10m²);

  • Carrefour nodigt de klanten uit om zoveel mogelijk alleen naar de winkel te gaan (met uitzondering van kinderen onder de 12 jaar of hulpbehoevende personen).

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.