Skip to Content
Carrefour is de eerste retailer in België die haar folders op YouTube zet

Carrefour is de eerste retailer in België die haar folders op YouTube zet

Sinds begin juli communiceert Carrefour België haar folders ook in videoformaat op haar YouTube-kanaal. Elke video belicht de promoties van de week in de hypermarkten en supermarkten van het enseigne. Dit is een interessant en nieuw mediakanaal voor de grootdistributie, waarmee een breder publiek wordt bereikt. 

Elke week publiceert Carrefour een folder om haar klanten te informeren over de promoties waarvan zij de volgende dagen kunnen genieten in de Hypermarkten Carrefour en de Carrefour Markets. Deze folder, die al lang in papieren en digitale vorm beschikbaar is op de website van het bedrijf en in de Carrefour-app, wordt nu ook in videoformaat gepubliceerd op het YouTube-kanaal van Carrefour België.

Terwijl een klassieke folder ongeveer 200 promoties bevat, focust een filmpje zich op 6 à 8 belangrijke promoties en duurt iets meer dan een minuut. In het filmpje is een stem te horen die de inhoud van de folder doorneemt en van commentaar voorziet. 

Aan het einde van de video wordt de internetgebruiker uitgenodigd om op een link te klikken en de folders met alle aanbiedingen te raadplegen. Elk filmpje wordt in het Frans en in het Nederlands gepubliceerd. 

Door voor een videoformaat te kiezen, wil Carrefour internetgebruikers helpen de folder te ontdekken, dit alles op een luchtige en humoristische toon. Carrefour België volgt het voorbeeld van Carrefour Frankrijk, die sinds december 2020 met succes haar folders deelt op YouTube. 

Met de digitalisering van de folder wil Carrefour België een bredere doelgroep bereiken en zo het aantal bezoekers van fysieke winkels verhogen. Tot dusver zijn de resultaten positief aangezien de gepubliceerde video's momenteel tussen 13.000 en 30.000 views per video opleveren. 

Carrefour België verspreidt ongeveer 60 folders per jaar, die nog steeds beschikbaar zijn in de winkels in papieren vorm en in elektronische vorm op de website van Carrefour en in de Carrefour-app. 

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.