Carrefour is genomineerd voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2022

  • Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen  organiseert op 22 maart de 10de editie van de Foreign Investment Trophy

  • Naast Carrefour (Frankrijk) zijn nog 3 andere bedrijven genomineerd voor de Foreign Investment Trophy 2022: Aviko (Nederland), Daikin Europe (Japan) en Volvo Cars (Zweden)

  • Stemmen op de kandidaten kan via deze link: www.foreigninvestmenttrophy.be 

Deze 4 buitenlandse bedrijven die recent geïnvesteerd hebben in Vlaanderen maken op dinsdag 22 maart kans op de Foreign Investment of the Year Trophy 2022 tijdens de 10de verjaardagseditie.

Deze ceremonie vindt plaats in Technopolis in Mechelen in aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon. Naast de Foreign Investment of the Year Trophy 2022 reikt FIT nog twee andere trofeeën uit waaronder de Lifetime Achievement Trophy die uitgereikt zal worden aan een buitenlands bedrijf dat al jaren trouw investeert in Vlaanderen.

4 genomineerden voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2022

Carrefour werd genomineerd in het kader van haar nieuwe Atelier Eclair-site in Ternat.

Carrefour investeerde 28 miljoen euro om haar bakkerijdivisie Atelier Eclair naar Ternat te verhuizen. Daar werd een ultramoderne site gebouwd om de knowhow te verbeteren en te experimenteren met nieuwe ideeën en recepten. De investering in Ternat is goed voor ruim 20 extra jobs

Deze site zal instaan voor alle taarten en gebakken die in de Belgische Carrefour-winkelrekken verschijnen zijn. Deze producten dragen het label ‘Made in Belgium’ en spelen een vaste rol in de transitie naar duurzamere voeding waar Carrefour op inzet

In de toekomst hoopt Carrefour op dezelfde site ook een opleidingscentrum te openen voor aspirant-patissiers.

Meer informatie over de investering van Carrefour kan u vinden op: https://www.foreigninvestmenttrophy.be/nl/carrefour 

Over FIT

FIT (Flanders Investment & Trade) is een overheidsinstelling voor internationaal ondernemen in Vlaanderen die duurzaam internationaal ondernemen in Vlaanderen promoot. FIT ondersteunt bedrijven in hun internationale projecten en brengt hen in contact met buitenlandse investeerders. Bedrijven kunnen ook vertrouwen op de lokale en internationale netwerken van het bureau en maken kans op financiële ondersteuning.

Vergeet niet op Carrefour te stemmen via deze link: www.foreigninvestmenttrophy.be 

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.