Carrefour lanceert Act For Bike : nieuwe leasingformule voor fietsen

Carrefour Belgium gaat voor gezonde en duurzame mobiliteit van haar medewerkers

Zaventem, 19 september 2022 – Tijdens de Week van de Mobiliteit lanceert Carrefour de mogelijkheid voor haar medewerkers om een fiets te leasen. Zo krijgen medewerkers van Carrefour Belgium voor het eerst de mogelijkheid om een klassieke of elektrische fiets te leasen. Dit laat hen toe om zich op een veilige, vlotte en ook duurzame manier naar het werk te begeven. 

Fiets nu ook de way to go voor medewerkers Carrefour 

Het is een vraag die Carrefour de laatste tijd wel vaker krijgt van haar medewerkers: hoe kunnen we samen minder de auto gebruiken en een actievere rol spelen op het gebied van alternatieve vervoersmiddelen? Om aan deze behoefte tegemoet te komen heeft de retailer in samenwerking met leasebedrijf UBike nu een formule ontwikkeld waarbij medewerkers de mogelijkheid krijgen om een fiets te leasen.

De fiets wint de laatste jaren enorm aan populariteit en is bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De stijgende energieprijzen zorgen er zeker ook voor dat we ons af en toe eens vaker met de fiets dan met de auto zullen verplaatsen. Daarnaast is fietsen natuurlijk ook een gezonde en klimaatvriendelijke manier om zich naar het werk te begeven. Het Act for Bike-project van Carrefour sluit dan ook helemaal aan bij Act for Food, een wereldwijde sensibiliseringscampagne van Carrefour om haar klanten en medewerkers te helpen beter eten, en dus ook gezonder te leven. 

Een eenvoudige formule met tal van voordelen 

Carrefour Belgium werkt voor de leasingformule met een optimalisatie van het jaarlijks salaris van de medewerker. Hierna heeft de medewerker de fiets drie jaar tot zijn of haar beschikking. Op het einde van deze termijn kiest de medewerker dan om de fiets al dan niet over te kopen. 

Daarnaast bevat de leasingformule tal van fiscale voordelen voor zowel de medewerker als werkgever. Bovendien beschikken de medewerkers over een fietsverzekering, die hen bijstaat in het geval van diefstal, schade of ongevallen.

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.