Carrefour lanceert Christmas on Tour om Belgen te steunen getroffen door de koopkracht crisis

Zaventem, 8 december 2022 - Aan de vooravond van de feestdagen lanceert Carrefour opnieuw de Christmas on Tour: een solidariteitsactie om de Belgen te steunen die getroffen zijn door de koopkracht crisis. Carrefour steunt het hele jaar door talrijke verenigingen en schenkt het equivalent van 3 miljoen maaltijden per jaar. Het bedrijf heeft besloten een extra bijdrage te leveren aan het einde van dit moeilijke jaar voor veel mensen en gezinnen. Het bedrijf zal namelijk levensmiddelen aanbieden die door de partner verenigingen zijn geselecteerd om aan de behoeften en verzoeken van de begunstigden te voldoen.

11 verenigingen actief in heel België

Carrefour werkt het hele jaar door samen met voedselbanken en verenigingen die actief zijn in de voedselhulp sector, die een essentiële rol spelen bij het dagelijks verstrekken van waardevolle hulp aan kansarmen. De verenigingen hebben een selectie van op maat gesneden producten opgesteld. Zij zullen pasta, olijfolie, zalm in blik, cougnous, chocolade, seizoensfruit, drankjes en snacks voor kinderen ontvangen. Een extra pallet zal worden aangeboden naast de gewoonlijke donaties.

Christmas on Tour: extra feestelijkheden aan normale prijzen

Nu het feestseizoen nadert zal het Christmas on Tour-voertuig de goederen van verschillende hypermarkten vervoeren. De Carrefour hypermarkten van Luik, Moeskroen, Namen, Hasselt, Brugge, Burcht en Gent nemen deel aan de actie en stellen voedingsmiddelen ter beschikking die door de partner-hulporganisaties zijn geselecteerd.

Belgische persoonlijkheden bereiden de bestellingen voor en leveren ze aan de verenigingen

Voor de inzameling en verdeling van de giften heeft Carrefour een beroep gedaan op 6 Franstalige en 6 Nederlandstalige Belgische persoonlijkheden. Zij gaan 's morgens elk naar een Carrefour-winkel om een bestelling voor de vereniging voor te bereiden, waar zij 's middags de producten zullen afleveren. Volg ze live via hun sociale netwerken waar ze de voortgang van hun avonturen zullen delen in “stories” op Facebook en Instagram.

Het schema van de Christmas on Tour 2022

Alle persoonlijkheden zullen in de ochtend langs de hypermarkten gaan in de volgende steden:

14/12 : Anke Buckinx in Hasselt voor de vereniging "Dépot Margo

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.