Carrefour lanceert Christmas on Tour om Belgen te steunen getroffen door de koopkracht crisis

Zaventem, 8 december 2022 - Aan de vooravond van de feestdagen lanceert Carrefour opnieuw de Christmas on Tour: een solidariteitsactie om de Belgen te steunen die getroffen zijn door de koopkracht crisis. Carrefour steunt het hele jaar door talrijke verenigingen en schenkt het equivalent van 3 miljoen maaltijden per jaar. Het bedrijf heeft besloten een extra bijdrage te leveren aan het einde van dit moeilijke jaar voor veel mensen en gezinnen. Het bedrijf zal namelijk levensmiddelen aanbieden die door de partner verenigingen zijn geselecteerd om aan de behoeften en verzoeken van de begunstigden te voldoen.

11 verenigingen actief in heel België

Carrefour werkt het hele jaar door samen met voedselbanken en verenigingen die actief zijn in de voedselhulp sector, die een essentiële rol spelen bij het dagelijks verstrekken van waardevolle hulp aan kansarmen. De verenigingen hebben een selectie van op maat gesneden producten opgesteld. Zij zullen pasta, olijfolie, zalm in blik, cougnous, chocolade, seizoensfruit, drankjes en snacks voor kinderen ontvangen. Een extra pallet zal worden aangeboden naast de gewoonlijke donaties.

Christmas on Tour: extra feestelijkheden aan normale prijzen

Nu het feestseizoen nadert zal het Christmas on Tour-voertuig de goederen van verschillende hypermarkten vervoeren. De Carrefour hypermarkten van Luik, Moeskroen, Namen, Hasselt, Brugge, Burcht en Gent nemen deel aan de actie en stellen voedingsmiddelen ter beschikking die door de partner-hulporganisaties zijn geselecteerd.

Belgische persoonlijkheden bereiden de bestellingen voor en leveren ze aan de verenigingen

Voor de inzameling en verdeling van de giften heeft Carrefour een beroep gedaan op 6 Franstalige en 6 Nederlandstalige Belgische persoonlijkheden. Zij gaan 's morgens elk naar een Carrefour-winkel om een bestelling voor de vereniging voor te bereiden, waar zij 's middags de producten zullen afleveren. Volg ze live via hun sociale netwerken waar ze de voortgang van hun avonturen zullen delen in “stories” op Facebook en Instagram.

Het schema van de Christmas on Tour 2022

Alle persoonlijkheden zullen in de ochtend langs de hypermarkten gaan in de volgende steden:

14/12 : Anke Buckinx in Hasselt voor de vereniging "Dépot Margo

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.