Carrefour lanceert een internationale uitdaging "Plant-Based Contest” om de ontwikkeling van plantaardig voedsel te versnellen

Carrefour lanceert vandaag haar nieuwe internationale uitdaging "Plant-Based Contest" gericht op de meest innovatieve start-ups op het gebied van plantaardige voeding.

Innovatie in dienst stellen van de voedseltransitie

Carrefour bouwt haar ambitie om leider te worden van de voedseltransitie voor iedereen verder uit en kondigt daarom de lancering aan van haar nieuwe internationale uitdaging, de Plant-Based Contest die loopt van 31 maart tot 8 mei 2022. Start-ups van over de hele wereld die hun innovaties op het gebied van plantaardig voedsel willen voorstellen, kunnen zich registreren op een speciaal platform. Een vakjury die zich inzet voor een meer plantaardig dieet zal vervolgens 10 start-ups selecteren. De tien geselecteerde start-ups met de beste innovatie nemen op 9 juni deel aan de finale.

De jury*, voorgezeten door Carine Kraus, Executive Director of Engagement van de Carrefour Group, en Guillaume de Colonges, Executive Director of Merchandise, rekent op de aanwezigheid van leveranciers en partners zoals de BEL Group, Unilever via De Vegetarische Slager, Oatly, Proveg, Daphni, Beyond Animal, Capital V en Unovis.

De 5 beste innovaties worden uitgelicht in de Carrefour-supermarkten, de Hypermarkten en haar e-commerceplatforms. Daarnaast zullen de producten ook getest worden door consumenten.

Carrefour, partner in duurzame innovatie

De jury zal start-ups uit drie verschillende categorieën belonen. Deze innovaties worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria:

  • Productaanbod op basis van plantaardige eiwitten: Gezonde producten met de best mogelijke smaakkwaliteit (zeevruchtenproducten, snacks, enz.);

  • Marketingconcept: Originaliteit van het concept dat ertoe bij zal dragen om plantaardige eiwitten te introduceren bij consumenten, zowel in de winkel als online op e-commerceplatforms;

  • Serviceaanbod: Innovatieve serviceaanbiedingen die de overgang naar plantaardige producten stimuleren.

Belangrijke data om te onthouden:

  • Fase 1: Aanvraag indienen op het speciale platform van 31 maart tot 8 mei

  • Fase 2: Selectie aanvragen tussen 9 mei en 25 mei

Aanvragen worden beoordeeld en producten worden geproefd. 

  • Fase 3: Juryvergadering op 9 juni

Pitch van de geselecteerde start-ups en bekendmaking van de 5 winnaars.

Via de Plant-Based Contest biedt Carrefour een origineel initiatief aan dat beroep doet op de creativiteit van innovatieve start-ups om een meer plantaardig en milieuvriendelijk voedingspatroon bij zoveel mogelijk mensen aan te moedigen.

*De jury bestaat uit:

Carine Kraus - Executive Director of Engagement, Carrefour Group

Guillaume de Colonges - Executive Merchandise Director, Carrefour Group

Nicolas Dhers - Director MVO-relaties met leveranciers van Carrefour

Claire Smith - Oprichter Beyond Investing

Caroline Sorlin - Director Bel Group

Sebastian Joy - Oprichter Proveg

Hugo Verkuil - CEO De Vegetarische Slager

Michiel Van Deursen - Oprichter Capital V

Pierre-Eric Leibovici - Mede-oprichter en Partner Daphni

Cecilia McAleavey - Manager Oatly 

Kim Odhner - Managing Partner Unovis

 

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.