Carrefour lanceert een nieuwe editie van haar aanwervingsprogramma "Young Graduates" voor het jaar 2023

Brussel, 25 januari 2023 - Carrefour België lanceert vandaag haar wervingscampagne 'Young Graduates'. Dit is een kans voor jong afgestudeerden om toe te treden tot een uitzonderlijk team van ongeveer 11.000 gemotiveerde werknemers. Aanvragen kunnen worden ingediend van 25 januari tot en met 31 maart 2023. De geselecteerde kandidaten zullen in september 2023 starten aan de nieuwe editie. Carrefour biedt dit programma sinds 2019 aan. De Young Graduates die de voorbije jaren hun opleiding hebben voltooid, bekleden nu verantwoordelijke functies binnen het bedrijf zoals winkel directeur, winkelmanager of verkoopleider. Ze maken deel uit van een groep jongeren en worden getraind en gecoacht om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Het Young Graduates Program maakt deel uit van "Act for your Future": het engagement van Carrefour om de loopbaanontwikkeling en de vaardigheden van haar werknemers te bevorderen. Werknemers met maximaal 4 jaar ervaring kunnen namelijk ook deelnemen aan het programma.

Store Management

Het programma Store Management heeft betrekking op winkelfuncties en verloopt in twee fasen: 15 tot 21 maanden verkoopopleiding, gevolgd door 3 maanden opdracht op het hoofdkantoor met het oog op de functie van verkoopleider of winkeldirecteur.

Het typische profiel van een kandidaat voor het Carrefour Belgium Young Graduate Program

Jong afgestudeerden die voor het programma in aanmerking willen komen, moeten over specifieke kwaliteiten en vaardigheden beschikken die aansluiten bij het carrièrepad dat ze nastreven. Ze spreken vloeiend Frans en Nederlands en hebben een goed niveau van de Engelse taal, hebben maximaal 2 jaar werkervaring (4 jaar voor interne kandidaten), hebben bij voorkeur een masterdiploma (maar bachelors worden aanvaard) en hebben interesse in de detailhandel. Kandidaten voor deze functie zijn resultaat- en klantgericht, hebben een analytische visie en een goede zelfbeheersing.

Kandidaten voor het Store Management programma zijn autonoom, leren snel, zijn retailgericht en kunnen projecten beheren. 

Diversiteit, gendergelijkheid en inclusie zijn kernwaarden bij Carrefour België. Het doel is nieuw talent aan te trekken en bestaande werknemers te behouden, ongeacht leeftijd, opleiding en beroepservaring. Dit zal de resultaten, innovatie en klanttevredenheid versterken.

Een aantrekkelijk aanbod en tal van voordelen: opleiding, vast contract, aantrekkelijk salarispakket, bedrijfswagen, enz.

Kandidaten die worden geselecteerd voor het Young Graduates Program krijgen een vast contract bij de grootste Europese retailer, een aantrekkelijk salarispakket, een eindejaarsuitkering, maaltijdcheques en een Carrefour-korting (1 euro korting voor elke 5 euro die bij Carrefour wordt besteed). Ze krijgen ook een smartphone met abonnement, een bedrijfswagen met tankkaart en 26 dagen rust/vakantie. Ze kunnen ook deelnemen aan een opleidings- en ontwikkelingsprogramma (zie overzicht) en de diversiteit van de functies en teams bij Carrefour ontdekken.

Aanwervingsprocedure

De aanwervingsprocedure verloopt als volgt: de aanwerving fase loopt van 25 januari tot en met 31 maart 2023, de sluitingsdatum voor het indienen van sollicitaties. Naar verwachting zullen de contracten in april worden ondertekend en zal het programma begin september 2023 van start gaan.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.