Carrefour lanceert een nieuwe editie van haar aanwervingsprogramma "Young Graduates" voor het jaar 2023

Brussel, 25 januari 2023 - Carrefour België lanceert vandaag haar wervingscampagne 'Young Graduates'. Dit is een kans voor jong afgestudeerden om toe te treden tot een uitzonderlijk team van ongeveer 11.000 gemotiveerde werknemers. Aanvragen kunnen worden ingediend van 25 januari tot en met 31 maart 2023. De geselecteerde kandidaten zullen in september 2023 starten aan de nieuwe editie. Carrefour biedt dit programma sinds 2019 aan. De Young Graduates die de voorbije jaren hun opleiding hebben voltooid, bekleden nu verantwoordelijke functies binnen het bedrijf zoals winkel directeur, winkelmanager of verkoopleider. Ze maken deel uit van een groep jongeren en worden getraind en gecoacht om zich zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen.

Het Young Graduates Program maakt deel uit van "Act for your Future": het engagement van Carrefour om de loopbaanontwikkeling en de vaardigheden van haar werknemers te bevorderen. Werknemers met maximaal 4 jaar ervaring kunnen namelijk ook deelnemen aan het programma.

Store Management

Het programma Store Management heeft betrekking op winkelfuncties en verloopt in twee fasen: 15 tot 21 maanden verkoopopleiding, gevolgd door 3 maanden opdracht op het hoofdkantoor met het oog op de functie van verkoopleider of winkeldirecteur.

Het typische profiel van een kandidaat voor het Carrefour Belgium Young Graduate Program

Jong afgestudeerden die voor het programma in aanmerking willen komen, moeten over specifieke kwaliteiten en vaardigheden beschikken die aansluiten bij het carrièrepad dat ze nastreven. Ze spreken vloeiend Frans en Nederlands en hebben een goed niveau van de Engelse taal, hebben maximaal 2 jaar werkervaring (4 jaar voor interne kandidaten), hebben bij voorkeur een masterdiploma (maar bachelors worden aanvaard) en hebben interesse in de detailhandel. Kandidaten voor deze functie zijn resultaat- en klantgericht, hebben een analytische visie en een goede zelfbeheersing.

Kandidaten voor het Store Management programma zijn autonoom, leren snel, zijn retailgericht en kunnen projecten beheren. 

Diversiteit, gendergelijkheid en inclusie zijn kernwaarden bij Carrefour België. Het doel is nieuw talent aan te trekken en bestaande werknemers te behouden, ongeacht leeftijd, opleiding en beroepservaring. Dit zal de resultaten, innovatie en klanttevredenheid versterken.

Een aantrekkelijk aanbod en tal van voordelen: opleiding, vast contract, aantrekkelijk salarispakket, bedrijfswagen, enz.

Kandidaten die worden geselecteerd voor het Young Graduates Program krijgen een vast contract bij de grootste Europese retailer, een aantrekkelijk salarispakket, een eindejaarsuitkering, maaltijdcheques en een Carrefour-korting (1 euro korting voor elke 5 euro die bij Carrefour wordt besteed). Ze krijgen ook een smartphone met abonnement, een bedrijfswagen met tankkaart en 26 dagen rust/vakantie. Ze kunnen ook deelnemen aan een opleidings- en ontwikkelingsprogramma (zie overzicht) en de diversiteit van de functies en teams bij Carrefour ontdekken.

Aanwervingsprocedure

De aanwervingsprocedure verloopt als volgt: de aanwerving fase loopt van 25 januari tot en met 31 maart 2023, de sluitingsdatum voor het indienen van sollicitaties. Naar verwachting zullen de contracten in april worden ondertekend en zal het programma begin september 2023 van start gaan.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.