Skip to Content
Carrefour moedigt haar klanten aan om solidair af te ronden ten voordele van Pink Ribbon

Carrefour moedigt haar klanten aan om solidair af te ronden ten voordele van Pink Ribbon

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België. 1 vrouw op 9 wordt getroffen. Pink Ribbon strijdt al jaren tegen de ziekte door preventie en vroegtijdige opsporing aan te moedigen en door de nadruk te leggen op psychosociale zorg om de levenskwaliteit van de patiënten en hun omgeving te verbeteren. Carrefour, die al 6 jaar structurele partner is van Pink Ribbon, steunt elk jaar de vereniging door acties te organiseren in haar winkels.

Voor het tweede jaar op rij lanceert Carrefour de campagne “De Solidaire Afronding”, dit jaar ten voordele van Pink Ribbon. Carrefour moedigt haar klanten aan om het totaalbedrag van hun aankopen naar boven af te ronden. Deze grootschalige actie maakt het mogelijk om met een paar kleine centjes bij elkaar een grote bijdrage te leveren aan een goed doel.

De hele maand februari 2021 staat in het teken van deze solidariteitscampagne ten voordele van de strijd tegen borstkanker. Van 1 tot en met 28 februari kunnen klanten, als ze dit wensen, deelnemen aan deze actie bij betaling van hun aankopen aan de reguliere kassa’s of de Self Check Out.

Carrefour is gevoelig voor de strijd tegen borstkanker, die helaas te veel vrouwen treft, waaronder onze medewerksters. Het werk van Pink Ribbon bij de ondersteuning van patiënten is uitzonderlijk en essentieel. Carrefour België is trots dat ze de acties van deze vereniging kan steunen. We zijn ervan overtuigd dat we door solidair te zijn met elkaar de preventie kunnen verbeteren en zo samen de strijd tegen borstkanker kunnen aangaan.” benadrukt Pascal Léglise, CSR-Quality Director van Carrefour België.

Het betekent veel voor Pink Ribbon dat Carrefour zich bij ons aansluit in de strijd tegen borstkanker. Carrefour steunt al jaren onze organisatie en daar zijn we hen enorm dankbaar voor. Het initiatief “De Solidaire Afronding” is elk jaar een groot succes en we hopen dat dit in 2021 ook het geval zal zijn voor Pink Ribbon”, aldus Brigitte Vanderveren, General Manager Pink Ribbon.

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.