Carrefour opent een nieuw Marketconcept in Rijkevorsel

Evere, 5 november 2020 – Carrefour opent een nieuwe Market in Rijkevorsel. Hier zal de klant niet alleen verwend worden met een totaal vernieuwend Marketconcept, hij zal er met veel genoegen kunnen proeven van de creatieve geest van de franchisepartners die hun ervaring in de eventsector ten dienste stellen van de klanten van deze buurtwinkel. Met de slogan “met u erbij is onze winkel nog mooier “ klinkt hier alvast een warme verwelkoming voor de klant.

De nieuwe Market van Rijkevorsel wordt uitgebaat door Jimmy Faes en Mark Adriaenssens. Beide franchisepartners zijn eveneens actief in de evenementensector. Door de coronacrisis hebben ze besloten zich heruit te vinden en hun dynamisme en creativiteit ten dienste te stellen van de klant. Dit ziet men duidelijk in de aanpak en dienstverlening, in de nieuwe assortimenten, maar ook in de originele ideeën om de klant zich echt thuis te laten voelen. 

De nieuwe buurtwinkel heeft een winkeloppervlakte van nagenoeg 1300 m2 met lange en brede gangen, en bevindt zich in het centrum van Rijkevorsel. De klanten kunnen er makkelijk te voet of met de fiets naartoe komen. Ook voor wagens is er parking voor de deur.

Alle ambachten onder één dak

Deze Carrefour Market komt onder de aandacht door zijn totaal vernieuwend concept met “alle ambachten onder één dak”. Zo kan de klant er terecht voor een lekker stukje in huis versneden vlees, een heerlijk door de chefs in huis bereide maaltijd – de winkel beschikt immers over een uitgebreide traiteurafdeling in bediening - , dagelijks vers afgebakken brood, en dagverse fruit en groenten. Verder biedt deze Market een ruim gamma aan biologische producten aan evenals een groot assortiment aan Carrefour veggie producten.

Vanaf het ogenblik dat de coronamaatregelen het weer zullen toestaan, wordt ook de eetruimte toegankelijk, waar men - weliswaar staande - ter plaatse iets kan nuttigen en kan proeven van de lekkerste koffie van een plaatselijke leverancier. Ook een microgolfoven is aanwezig om een snelle maaltijd op te warmen.

Lekkere producten van bij ons 

Voor alle voedingsproducten steunt Carrefour zoveel mogelijk de lokale producenten. Zo’n 190 referenties (wat bijna 3 x zoveel is als in een klassieke Market) komen van een 20-tal leveranciers uit de streek. Het vlees is er één voorbeeld van. In het kader van de Carrefour Kwaliteitsketen, waardoor Carrefour een perfecte traceerbaarheid tussen alle schakels kan garanderen, werkt deze Market samen met een plaatselijke veeboer. De franchisepartners hebben hier zelf het lastenboek opgemaakt, waardoor extra kwaliteit kan gewaarborgd worden. Door de korte kring tussen slachting en versnijding, draagt deze buurtwinkel eveneens een extra steentje bij tot de ecologische voetafdruk!

One stop shopping

Gedaan met aanschuiven in aparte voedingswinkels. In deze winkel vindt de klant alles onder één dak. Hij moet dus maar op één plaats zijn om te voorzien in zijn dagelijkse behoeften. Naast het ruime aanbod aan verse of in house bereide ambachtelijke producten door de specialisten des huizes, kan de klant er eveneens online bestelde pakjes ophalen. Zo beschikt de winkel eveneens over een Cubee, de pakjesautomaat van bpost, waardoor men in alle veiligheid zijn pakje kan gaan ophalen. Ook kan de klant zijn geluk beproeven op de stand van de nationale loterij.

En ook de liefhebbers van de Wereldkeuken zullen in deze winkel terecht kunnen voor dat ietsje meer. Zo zijn er al van nieuwe referenties voor de Italiaanse, Aziatische en Mexicaanse keuken.

Milieubewuste keuzes en zero waste

Ook wil Carrefour haar milieubewustzijn en zero waste strategie in de verf zetten door een samenwerking met Too Good to Go waar verspilling wordt tegengegaan door dagverse producten, die de dag nadien niet meer kunnen verkocht worden, ‘s avonds aan te bieden aan sterk verminderde prijzen aan de consument die hiervoor inschrijft.
Verder zal de klant aangemoedigd worden om correct te recycleren in de verschillende recyclagezones waar leeggoed, batterijen, papier & karton, en plastic kan achtergelaten worden. Een andere inspanning die Carrefour zich getroost heeft op milieuvlak is het gebruik van LED-verlichting  en de optimalisatie van de installaties voor koelen, vriezen en klimaatregeling waardoor er een optimale balans ontstaat tussen energie en verbruik. Zo worden de CO2 emissies tot een minimum beperkt en verbetert deze winkel hiermee zijn groene voetafdruk.

Het beste voor iedereen beschikbaar

Trouw aan zijn Act for Food strategie waarmee Carrefour het beste voor iedereen beschikbaar wil stellen, hanteert het enseigne hier zoals steeds een bewuste prijzenpolitiek met een groot assortiment uitstekende producten aan ronde prijzen.  

Uiteraard is de winkel volledig coronaproof en worden de veiligheids- en hygiënemaatregelen strikt gehanteerd zoals in elke winkel van de Groep.   

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel :

Adres
Prinsenpad 2, 2310 Rijkevorsel 

Openingsuren
Alle dagen van 8.00-20.00 uur. Op zon- en feestdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Gesloten op dinsdag. 

Franchisepartners
Jimmy Faes + Mark Adriaenssens

 

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.