Carrefour organiseert een solidaire afronding om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te steunen

  • Vanaf woensdag 8 februari 2023 organiseert Carrefour een "Solidaire Afronding": klanten kunnen het totaalbedrag van hun aankopen vrijblijvend naar boven afronden op de dichtstbijzijnde euro. 

  • Alle ingezamelde middelen gaan naar het Rode Kruis, dat de hulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië centraliseert.

  • Het is ook mogelijk om rechtstreeks te doneren op de bankrekening van het Rode Kruis: BE70 0000 0000 2525.

Zaventem, 8 februari 2023 - Carrefour organiseert een Solidaire Afronding om de slachtoffers van de aardbeving met een kracht van 7,8 op maandag 6 februari in Turkije te steunen. Het dodental in Turkije en Syrië heeft de 9.500 overschreden en zal waarschijnlijk nog verder stijgen. Een groot aantal slachtoffers zit nog steeds vast onder het puin van duizenden gebouwen. Regen, sneeuw en lage temperaturen bemoeilijken het werk van de reddingswerkers en de situatie van de getroffenen. 

Vanaf woensdag 8 februari kunnen klanten die dat wensen hun aankopen afronden op de dichtstbijzijnde euro in de Carrefour-winkels. Deze actie zal een belangrijke bijdrage leveren aan de slachtoffers in Turkije en Syrië, dankzij kleine bedragen die bij elkaar opgeteld een verschil maken. 

Zowel in Turkije als in Syrië hebben Rode Halve Maan-teams onmiddellijk actie genomen naar aanleiding van de aardbeving. De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen zal via het noodfonds voor rampenbestrijding onmiddellijk contant geld verstrekken aan de Syrische en Turkse Rode Halve Maanverenigingen om ervoor te zorgen dat de medische en noodhulpinspanningen worden voortgezet. 

Om de acties van de Rode Kruisbeweging voor de slachtoffers van de aardbeving te steunen, kunnen donaties worden gedaan via de website van het Belgische Rode Kruis.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.