Carrefour organiseert een solidaire afronding om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te steunen

FixedBanner_800X239_NL_2.jpg
  • Vanaf woensdag 8 februari 2023 organiseert Carrefour een "Solidaire Afronding": klanten kunnen het totaalbedrag van hun aankopen vrijblijvend naar boven afronden op de dichtstbijzijnde euro. 

  • Alle ingezamelde middelen gaan naar het Rode Kruis, dat de hulp voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië centraliseert.

  • Het is ook mogelijk om rechtstreeks te doneren op de bankrekening van het Rode Kruis: BE70 0000 0000 2525.

Zaventem, 8 februari 2023 - Carrefour organiseert een Solidaire Afronding om de slachtoffers van de aardbeving met een kracht van 7,8 op maandag 6 februari in Turkije te steunen. Het dodental in Turkije en Syrië heeft de 9.500 overschreden en zal waarschijnlijk nog verder stijgen. Een groot aantal slachtoffers zit nog steeds vast onder het puin van duizenden gebouwen. Regen, sneeuw en lage temperaturen bemoeilijken het werk van de reddingswerkers en de situatie van de getroffenen. 

Vanaf woensdag 8 februari kunnen klanten die dat wensen hun aankopen afronden op de dichtstbijzijnde euro in de Carrefour-winkels. Deze actie zal een belangrijke bijdrage leveren aan de slachtoffers in Turkije en Syrië, dankzij kleine bedragen die bij elkaar opgeteld een verschil maken. 

Zowel in Turkije als in Syrië hebben Rode Halve Maan-teams onmiddellijk actie genomen naar aanleiding van de aardbeving. De Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen zal via het noodfonds voor rampenbestrijding onmiddellijk contant geld verstrekken aan de Syrische en Turkse Rode Halve Maanverenigingen om ervoor te zorgen dat de medische en noodhulpinspanningen worden voortgezet. 

Om de acties van de Rode Kruisbeweging voor de slachtoffers van de aardbeving te steunen, kunnen donaties worden gedaan via de website van het Belgische Rode Kruis.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.