Carrefour opent haar kleinste winkel in België - 18m² !

Zaventem, 12 december 2023 - Carrefour België biedt haar klanten een nieuwe winkelervaring met de introductie van Carrefour BuyBye, haar kleinste winkel met een oppervlakte van slechts 18m2. Dit innovatieve formaat komt naast de bestaande formaten Hyper, Market, Express en e-commerce, en biedt een bijzonder handige oplossing voor last-minute dagelijkse aankopen.

Deze autonome winkel bestaat voornamelijk uit koelkasten waar klanten hun lunch, snacks, frisdranken, fruit en meer kunnen kopen. Carrefour BuyBye werkt volledig op basis van artificiële intelligentie, met een combinatie van camera's en weging. Strategisch geplaatste camera's op elke plank zorgen voor dubbele controle, wat maximale precisie in facturatie garandeert. De AI is getraind om elk product vanuit alle hoeken te herkennen, wat zorgt voor een naadloze en probleemloze winkelervaring voor de klant.

Een eenvoudig proces in enkele stappen.

Hoe werkt het voor de klant?

  1. Download de "Carrefour BuyBye"-app : De applicatie maakt het mogelijk om de deuren van de koelkast te openen en de aankoopgeschiedenis te raadplegen. Er kan ook contactloos betaald worden met een bankkaart.
  2. Scan de QR-code voor toegang : De klant scant de QR-code die op zijn applicatie wordt weergegeven om de deur te ontgrendelen en het aankoopproces te starten.
  3. Vrije keuze van producten : Eenmaal de deuren van de koelkast geopend, kan de klant vrij kiezen uit een selectie van producten, waaronder broodjes, frisdranken, salades, koekjes, en nog veel meer.
  4. Automatische facturatie : Dankzij artificiële intelligentie en een weegsysteem worden de geselecteerde artikelen herkend en automatisch in rekening gebracht op de bankrekening van de klant. Het proces verloopt snel en maakt een traditionele kassa overbodig.
  5. Onmiddellijke kassaticket : Klanten kunnen hun kassaticket onmiddellijk terugvinden op de "Carrefour BuyBye"-app, wat totale transparantie biedt over hun aankopen.

 

Carrefour gebruikt deze micro-winkel in Zaventem als testwinkel. Op basis van de feedback van klanten en alle ervaringen zal het bekijken hoe het deze oplossing aanbiedt. Want voor vele winkels kan met BuyBye een natuurlijke uitbreiding van hun activiteiten ontstaan. Deze nieuwe dienst stelt hen namelijk in staat om hun klanten een nieuwe winkelervaring te bieden die geavanceerde technologie en gemak combineert, en dit 24/7.

Het project werd uitgevoerd in samenwerking met de startup Reckon AI, gespecialiseerd in het ontwerpen van micro-winkels uitgerust met kunstmatige intelligentie.

Praktische informatie:

  • Adres: Da Vincilaan 2, Zaventem - Gebouw Frame 21
  • Openingsuren: Maandag tot vrijdag, van 7 tot 22 uur. Vanaf januari 24/7 geopend.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.