Carrefour steunt de Internationale Dag van personen met een handicap

Zaventem, 2 december 2022 - Ter ondersteuning van de Internationale Dag van personen met een handicap op zaterdag 3 december 2022 zullen Carrefour en haar medewerkers een symbolische paarse badge dragen. Carrefour zet zich in voor diversiteit en inclusie. 

Het bedrijf is ervan overtuigd dat diverse teams een van de sleutels tot succes zijn. Het bevorderen van diversiteit en gelijke kansen maakt sinds de oprichting deel uit van het DNA van Carrefour. Via haar ondersteuningsprogramma "Act for Change" moedigt Carrefour elke manager aan om de diversiteit binnen haar team te bevorderen. Het bedrijf biedt haar werknemers een inclusieve werkomgeving waar iedereen zich vrij kan voelen om zichzelf te zijn. Door haar diversiteit is Carrefour een afspiegeling van de samenleving als geheel, net als haar klanten.

De Internationale Dag van de Gehandicapten vindt plaats op zaterdag 3 december. Ter gelegenheid hiervan moedigt Carrefour haar winkel- en hoofdkantoor medewerkers aan dit evenement te steunen door een symbolische paarse badge te dragen. Er is gekozen voor een paarse cirkel. De cirkel is synoniem met perfectie, het absolute, het oneindige en het paars symboliseert de eenheid, het volk en de democratie in de Romeinse tijd. Deze paarse badges, die steun betuigen aan mensen met een handicap, zijn beschikbaar voor werknemers.

Dag handicap.mp4

MP4 - 1.3 Mb

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.