Carrefour steunt het JEZ! collectief

Zaventem, 21 februari 2023 - Carrefour kondigt met trots de lancering aan van zijn Jez! Donuts, het resultaat van een samenwerking met het Vlaams collectief JEZ!, een acroniem voor Jong En Zot. Het collectief wil de wereld een beetje jonger en gekker maken door positieve acties.

Wat is JEZ! exact?

Dit nieuw collectief met jongeren van VTM, Q-Music, Het Laatste Nieuws en Belfius, wil de jongeren in de kijker zetten. Dat doen ze niet alleen door projecten te ontwikkelen waar jongeren hun stem kunnen laten horen, maar ook door evenementen te organiseren waar ze elkaar kunnen ontmoeten. JEZ! is de opvolger van Rode Neuzen Dag en organiseert JEZ! in het voorjaar van 2023 het grootste liefdadigheidsevenement voor en door jongeren in Vlaanderen. 

De JEZ! Donuts

Om deze liefdadigheidsactie te steunen, biedt Carrefour haar klanten twee exclusieve premium donuts aan. Deze donuts, die verkrijgbaar zijn in de Vlaamse, Brusselse en Waalse winkels, worden gemaakt bij Patisserie Eclair, een filiaal van Carrefour, waar ze met de hand worden afgewerkt door patissiers. De JEZ! ambassadeurs werden rechtstreeks betrokken bij de ontwikkeling van hun uiterlijk en smaak, waardoor ze een 2.0-look kregen.

De JEZ! Donut Choco en de JEZ! Donut Vanille zijn gevuld met banketbakkersroom, en hebben een chocolade- of vanilletopping alsook gekleurde dragées. Deze donuts kosten 3 euro per stuk en voor elke verkochte JEZ! donut schenkt Carrefour 0,50 € aan het collectief.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.