Carrefour steunt lokale producenten en organiseert de komende twee weekenden degustaties in haar winkels.

1.PNG

Zaventem, 21 april 2023 - Al 10 jaar lang steunt Carrefour kleine producenten vanuit heel België om haar klanten de beste lokale producten uit hun streek aan te bieden. Om deze producten nog meer te promoten, kunnen klanten van Carrefour op 21- 22 april en op 28-29 april deze "producten uit hun buurt” proeven in de dichtstbijzijnde Carrefour Hypermarkt

Carrefour steunt meer dan 800 lokale producenten

Carrefour biedt sinds 2012 authentieke en lokale producten aan in haar Carrefour Hypermarkten en het aanbod blijft tot op heden groeien. Momenteel worden meer dan 12.000 lokale producten (zuivelproducten, honing, groenten, fruit, ...) van meer dan 800 producenten uit heel België aan de klanten aangeboden. De “lokale producten uit je buurt” van Carrefour

  • zijn afkomstig van kleine boerderijen* in een straal van 40 km rond elke Carrefour-winkel**;

  • zijn streekgebonden en verschillen dus van de ene Carrefour-winkel tot de andere;

  • zijn seizoensgebonden en hun beschikbaarheid varieert naargelang de productie.

De samenwerking tussen Carrefour en deze producenten is gebaseerd op het respecteren van een ethisch charter, gebaseerd op 7 verbintenissen. Dankzij dit handvest kan de retailer haar procedures aanpassen aan de kleine structuren en aan werkmethoden van deze producenten. Carrefour verbindt zich er met name toe 

  • een seizoensgebonden productievolume af te spreken. Carrefour legt geen leveringsvolume op om een natuurlijk productieritme te respecteren;

  • Een directe relatie tussen het winkelteam en de producenten te creëren. De leveringen gebeuren dus rechtstreeks van de producenten aan de winkels;

  • Transparantie en authenticiteit over de herkomst van het product te garanderen door de naam en het adres van de producent op elke verpakking te vermelden.

  • Meer informatie over onze lokale producenten kan u vinden op onze website.

Dankzij deze samenwerking winnen de producenten aan zichtbaarheid, terwijl de consumenten deelnemen aan de gemeenschappelijke doelstelling om "beter te eten" door kwaliteitsproducten uit de korte keten te steunen.

* maximaal 10 personen

** met uitzondering van het Brussels Gewest

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.