Carrefour verhoogt de prijs die het aan Belgische rundveehouders betaalt, terwijl de prijs in de winkel dezelfde blijft
Zaventem, 8 november 2024 – Carrefour België heeft besloten om de vergoeding per runderkarkas vanaf 11 november te verhogen, in nauwe samenwerking met de honderd veehouders en hun coöperaties die de winkelketen dagelijks bevoorraden. Carrefour versterkt hiermee haar steun aan Belgische rundveehouders en draagt actief bij aan de ondersteuning van de lokale landbouw in de huidige economische en ecologische uitdagingen.
8 november 2024
Carrefour is er trots op haar klanten Belgisch rundvlees aan te bieden, zorgvuldig geselecteerd om kwaliteitsvlees te garanderen tegen een eerlijke prijs. De verhoging van de vergoeding voor de veehouders zal niet worden doorberekend aan de consument, die dus geen verandering in de winkelprijs zal merken.
Deze stap sluit volledig aan bij Act For Food. Carrefour zet zich in voor een duurzame en toegankelijke voedseltransitie, opgebouwd rond vijf engagementen waarin smaak, betaalbaarheid en het plezier van goed eten centraal staan.
Voor producten die onder het label Kwaliteitsketen Carrefour worden verkocht, werkt de retailer samen met meer dan 700 Belgische landbouwpartners. Hoge eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, zoals een eerlijke vergoeding, verantwoorde productiemethoden en respect voor dierenwelzijn, vormen de kern van dit label.
De nadruk op Belgische en lokale producten is essentieel in deze aanpak: 95% van het vlees en 100% van de eieren bij Carrefour zijn van Belgische oorsprong. Carrefour biedt via de korte keten inmiddels meer dan 10.000 lokale producten van 1.000 producenten uit heel België aan, waarbij producten afkomstig zijn van leveranciers binnen een straal van 40 km rond elke winkel.