Carrefour versterkt haar Zero Waste-aanpak en gaat een partnerschap aan met Superzero: ecologische en Belgische schoonmaakproducten in bulk

520X272_NL_2.jpg
  • Carrefour gaat een samenwerking aan met Superzero en biedt klanten automatische dispensers voor schoonmaakproducten in bulk aan

  • De producten zijn ecologisch en dragen het Europese Ecolabel

  • De dispensers en de producten zijn 100% Belgisch 

Evere, 18 mei 2021 - Carrefour zet zich in om verpakkingen te verminderen en te evolueren naar Zero Waste. De retailer zoekt daarom voortdurend nieuwe oplossingen in deze richting. In het kader van haar openbare bevraging Missie Zero Waste verzamelde Carrefour 129 voorstellen om uit te rollen in de winkel. Het voorstel om dispensers voor schoonmaakproducten in bulk te installeren kreeg maar liefst 226 stemmen.

In samenwerking met de verdeler Superzero, die gespecialiseerd is in vloeibare bulk realiseert Carrefour dit ecologisch verantwoord voorstel. Klanten kunnen nu schoonmaakproducten op een duurzame manier aankopen door herbruikbare flessen te gebruiken en zo de hoeveelheid verpakking te verminderen.

In het kader van haar Act For Food-programma streeft Carrefour ernaar tegen 2025 te evolueren naar 100% recycleerbare verpakkingen. Met Superzero gaat de retailer verder dan haar eigen huismerk en maakt ze haar aanbod duurzamer.

De schoonmaakproducten van Superzero dragen het Europese Ecolabel: ze zijn ecologisch en biologisch afbreekbaar. De producten worden ontwikkeld en vervaardigd met lokale partners, en zijn 100% Belgisch. Ze worden ontwikkeld in de korte keten waardoor de ecologische voetafdruk geminimaliseerd wordt en de lokale economie versterkt. 

Verschillende soorten vloeibare schoonmaakproducten van hoge kwaliteit worden aangeboden: wasmiddel, wasverzachter, afwasmiddel of multi-reiniger. Deze vloeibare ecologische schoonmaakproducten bestaan voor meer dan 99% uit natuurlijke ingrediënten waaronder natriumwaterstofcarbonaat of vetzuren op basis van olijfolie of kokosolie als detergent. De synthetische ingrediënten vertegenwoordigen slecht 1% van elk product en worden gebruikt als bewaarmiddel of als geur- en kleurstof. 

In eerste instantie worden de dispensers tijdens de maanden mei en juni geïnstalleerd in 4 winkels van Carrefour België: de Hypermarkt van Mons-Grands-Prés (17/05), Oudergem (18/05) en in de Carrefour Market van Tervuren (20/5), en Bierges (25/5).

Met Superzero willen we iedereen in staat stellen om naar meer duurzame en milieuvriendelijkere consumptiepatronen te evolueren. Dankzij de Superzero-producten en -dispensers, die het mogelijk maken flessen te hervullen zodra ze leeg zijn, kan elke consument zijn of haar afval aanzienlijk verminderen en bijdragen tot de lokale economie zonder compromis op productkwaliteit of prijs. We zijn erg blij met deze samenwerking met Carrefour België, waardoor nog meer Belgen toegang zullen krijgen tot ons lokale en duurzame consumptiemodel.”, benadrukt Olivier Potvin, co-founder Superzero.

Pascal Leglise, Director CSR en Kwaliteit Carrefour België: “De komst van bulk betekent een toenemende verandering in het aankoopgedrag van consumenten die gewoon zijn om schoonmaakproducten in wegwerpflessen te kopen. De transitie naar Zero Waste is een gezamenlijk initiatief van Carrefour en klanten die wensen duurzaam te consumeren.”

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.