Carrefour voor het twintigste jaar aanwezig op de Beurs van Libramont

Evere, 28 juli 2022 - Carrefour engageert zich voor een duurzaam partnerschap met de Belgische landbouwwereld en is al 20 jaar aanwezig op de beurs van Libramont. Dit jaar vindt het evenement plaats van 29 juli tot 1 augustus. In 2002 werd voor het eerst in België een kleinhandelaar uit de sector van de grootdistributie uitgenodigd op de landbouwbeurs van Libramont. Carrefour, dat in Frankrijk en België zeer geëngageerd is, heeft de uitnodiging aanvaard met het doel rechtstreekse banden met de landbouwwereld en de kleine producenten aan te halen. 

Het bedrijf zal herinneren aan haar verbintenissen ten gunste van de voedseltransitie en een duurzaam partnerschap met de Belgische landbouwwereld. Meer bepaald zal Carrefour de kwaliteitsketen, de 10 jaar lokale producten, en de biologische omschakeling in samenwerking met MiiMOSA in de kijker zetten.

De Carrefour kwaliteitsketen

Deze veldbenadering heeft de ontwikkeling en het succes van de Kwaliteitsketen Carrefour (sinds 2001) bevorderd. Deze maakt het mogelijk geprivilegieerde partnerschappen aan te gaan met Belgische producenten volgens strikte criteria: eerlijke verloning, duurzame productiemethoden en respect voor dieren. De producten van Kwaliteitsketen Carrefour garanderen dus een authentieke smaak en een gecertificeerde kwaliteit tegen een betaalbare prijs. De Beurs van Libramont is een gelegenheid om deze te promoten en nieuwe partnerschappen aan te gaan.

10 jaar van producenten uit je buurt

Sinds 2012 heeft Carrefour zich ook concreet geëngageerd om kleine lokale producenten te steunen door hun producten in de winkels aan te bieden tegen de eerlijkste prijs, zowel voor de producenten als voor de klanten. Daartoe heeft Carrefour een specifiek circuit opgezet dat inkoop- en logistieke platforms uitsluit en producenten in staat stelt rechtstreeks in contact te treden met winkels die hun producten willen verkopen. Deze laatste moeten ten aanzien van de plaatselijke producenten een handvest naleven waarbij de "handelaar" zich op het niveau van de plaatselijke producent plaatst en niet omgekeerd. De lokale producten zijn afkomstig van kleine boerderijen in een straal van 40 km rond de winkel. 

Een duurzaam partnerschap met de Belgische landbouwwereld

De beurs van Libramont is voor Carrefour ook een gelegenheid om verschillende landbouwmethoden en nieuwe technieken te ontdekken, te testen en te ondersteunen. Om haar rol als detailhandelaar die de verbetering van de landbouwpraktijken aanvult te verzekeren, promoot Carrefour regeneratieve landbouw, agro-ecologie, Belgische biologische landbouw, biodiversiteit en dierenwelzijn, met behoud van een eerlijke prijs voor de boeren. Want een betere landbouw voor de boeren, voor het milieu en voor de dieren is ook beter voor de consumenten.

Concrete besprekingen en uitvoering

Op de Beurs van Libramont neemt Carrefour in alle openheid deel aan de vele debatten over promotie, kwaliteit, marktevolutie, verwachtingen van de klanten, biologische landbouw, dierenwelzijn, gezondheid, klimaat, duurzame ontwikkeling, maar ook aan debatten over kosten en prijzen, maar steeds met inachtneming van de geldende wetgeving. Dit evenement is altijd een platform geweest voor discussies, debatten en concrete verwezenlijkingen die hun voortzetting hebben gevonden in ons dagelijks leven.

Programma voor de dag van 31/07/2022

De Carrefour-conferentie "Voor een duurzame relatie met de landbouwwereld" wordt gehouden op zondag 31/07/2022 's ochtends van 9.15 tot 11.30 uur in de vergaderzaal.

Deze presentatie zal met name bestaan uit een samenvatting van 10 jaar lokale producenten, meer dan 20 jaar Kwaliteitsketen Carrefour en de 20 jaar aanwezigheid van het bedrijf op de Beurs Libramont. Het zal gaan over agro-ecologie en de commerciële relatie met de landbouwwereld.

In de praktijk vindt de Beurs van Libramont plaats van 29 juli tot en met 1 augustus 2022 van 9.00 tot 18.30 uur. Meer informatie vindt u op de website van het evenement: https://www.foiredelibramont.com/nl/ .

Waar vind je Carrefour op de Beurs van Libramont?

De stand van Carrefour zal te vinden zijn in Hal 3 (locatie H3.01) om een moment van gezelligheid te delen en de mensen te laten proeven van heerlijke streekproducten en kwaliteitsketen Carrefour producten.

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.